EPA
Volledig scherm
© EPA

Verdeelde meningen na sociaal overleg Carrefour: socialistische vakbond hekelt inmenging regering terwijl christelijke vakbond tevreden is over het plan

Minister van Werk Kris Peeters kondigde vanochtend aan dat Carrefour bereid is om een extra inspanning te doen voor de werknemers die op SWT (het vroegere brugpensioen) vertrekken. De socialistische vakbond BBTK is daarover niet tevreden. "De afgelopen weken kregen we tot onze grote ergernis al meermaals verklaringen van bepaalde politici over het sociaal plan te horen", aldus de vakbond. De christelijke vakbond LBC "kan enkel maar tevreden zijn". Dat zegt secretaris Kristel Van Damme. Wel blijft de vakbond hopen dat de volledige SWT-regeling wordt goedgekeurd.

4 reacties

  • Hans Benoit

    6 jaar geleden
    Patrick Morel dan had je zelf maar in een multinational moeten gaan werken maar ja dat is hard werken en de meesten die tegen het SWT stelsel zijn willen hun handen niet vuilmaken.Of je had ambtenaar moeten worden.Goed gedaan Peeters jij komt tenminste nog op voor de werkman dit in tegenstelling met de NVA,die komen enkel op voor hun rijke vriendjes.
  • Raymond Prouvosq

    6 jaar geleden
    Een schande Peeters is moest geen stem meer krijgen het krapul van de regering
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Hoeveel bruggepensioneerden zijn er ooit terug aan het werk gegaan, benieuwd. We veranderen de naam dachten de politici en alles komt in orde, dat bewijst hoe wereldvreemd ze zijn. Leuk als jij mag doorgaan tot je 67ste terwijl er in je straat ambtenaren op hun 58ste en bruggepensioneerden op hun 54ste gaan/gingen luieren. Artikel 1, alle Belgen zijn niet gelijk voor de wet maar dat wisten we al. België het land van de ongelijkheid als je het nog niet wist.
  • Michel grillet

    6 jaar geleden
    Voor de Rooien is het nooit genoeg