Brandweermannen helpen kinderen evacueren uit hun huizen in Trèbes.
Volledig scherm
Brandweermannen helpen kinderen evacueren uit hun huizen in Trèbes. © AFP

Grote reddingsoperatie in rampgebied Zuid-Frankrijk na noodweer, al 11 dodelijke slachtoffers

De Franse autoriteiten hebben duizenden mensen geëvacueerd uit het gebied dat is overstroomd na zware regenval. Honderden brandweerlieden en negen helikopters zijn ingezet om mensen te redden in het zuidelijke departement Aude, onder meer van de daken van hun huizen. Het noodweer heeft intussen het leven gekost aan zeker elf mensen. 

8 reacties

  • Rik Gustin

    6 jaar geleden
    Men doet niets aan de klimaatverandering enkel belastingen heffen verhogen maar verder niets. We gaan eraan en het is onze eigen schuld.
  • Norbert Daelman

    6 jaar geleden
    Misschien is het klimaat aan het veranderen, maar feit is dat dit noodweer in Zuid-Frankrijk praktisch ieder jaar weer de kop opsteekt of toch zeer frequent.
  • annette hermens

    6 jaar geleden
    een kwart van alle Fransen heeft de kans dit soort overstromingen te krijgen ..... ellendig .....
  • Luc D'haese

    6 jaar geleden
    Aan het stemgedrag in Vlaanderen te merken liggen Vlamingen er nog niet van wakker. Als het zover is, wel zien schuld dikke bult.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    In plaats van te zeveren over E8 - E5 en Super of Superplus, zou die dikbetaalde EU regering beter zich zorgen maken over het wijzigende klimaat en hoe de Europese burger ertegen te beschermen.
  1. Hooggerechtshof VS buigt zich in monumentale zaak over onschendbaarheid Trump: “Zonder immuniteit geen presidentschap mogelijk zoals we dat nu kennen”
    Update

    Hoogge­rechts­hof VS buigt zich in monumenta­le zaak over onschend­baar­heid Trump: “Zonder immuniteit geen president­schap mogelijk zoals we dat nu kennen”

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich sinds vandaag over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. “Zonder presidentiële immuniteit tegen strafrechtelijke vervolging kan er geen presidentschap zijn zoals wij dat nu kennen”, zei de advocaat van de oud-president vandaag in de rechtbank. Hoewel het de vraag is of Trump kans maakt de zaak te winnen, lijkt hij met het proces vooral tijd gewonnen te hebben.
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.