Geen zitje op de trainersbank voor Hein Vanhaezebrouck volgend seizoen: “Het is geen pensioen, maar je weet nooit”

Hein Vanhaezebrouck (60) gaat volgend seizoen niet op de bank zitten als trainer van een voetbalploeg. Dat heeft de afscheidnemende AA Gent-trainer gezegd in Extra Time.

Vincent Van Genechten

Vorige week werd bekend dat de 60-jarige Vanhaezebrouck de Buffalo’s verlaat. Intussen wordt Wouter Vrancken genoemd als zijn opvolger. De vraag die iedereen zich stelde: waar wordt Vanhaezebrouck volgend seizoen trainer? Nergens, zo blijkt.

“De toekomst is dat ik even andere dingen ga doen”, aldus HVH. “Het is geen pensioen. Dat denk ik toch niet, want je weet natuurlijk nooit. Maar ik wil absoluut terugkeren in het actieve voetbal, als trainer of in een andere functie. Dit jaar zal het geen actieve rol zijn, niet bij Gent, niet bij een andere Belgische club en niet bij een buitenlandse club.”

Vanhaezebrouck en Gent wonnen afgelopen weekend met 1-4 op Standard.© BELGA

Al zullen we Vanhaezebrouck wel nog horen op tv. “Ik hoop wat bij te blijven met analysewerk”, klinkt het. “En me wat te verdiepen in de buitenlandse competities, want als je alleen in België bezig blijft dan heb je daarvoor weinig tijd. In België weet je quasi alles. Plus: ook wat meer tijd voor de familie. Daar heb je heel weinig tijd voor. Ik heb intussen twee studenten en, eerlijk gezegd, je mist enorm veel. Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die met die gasten bezig is. Wij zijn ’s morgens weg en ’s avonds komen we thuis. Of mijn vrouw dit leuk vindt? Ze vindt het wel tof, maar ik moet niet alle dagen thuis zijn.” (lacht)

“Ik ga ook een beetje aan mijn gezondheid denken”, geeft Vanhaezebrouck nog mee. “Dat heb ik ook gemerkt: toen ik thuis was, was ik veel fitter dan nu. Dat klinkt misschien raar als voetbaltrainer, maar ik heb een heel slechte knie. Dus ik ga wat meer wandelen, wat meer fietsen… Beginnen met elektrisch fietsen en zien waar het schip strandt.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL