Archiefbeeld: SVR-hoofd Sergej Narysjkin.© Kommersant

Hoofd van Russische inlichtingendienst bezoekt Pyongyang

Het hoofd van de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR, Sergej Narysjkin, heeft van maandag tot woensdag een bezoek gebracht aan Noord-Korea. Dat bericht het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA donderdag.

Bron: BELGA

In de hoofdstad Pyongyang ontmoette Narysjkin de Noord-Koreaanse minister van Staatsveiligheid Ri Chang-dae. Ze hadden het over samenwerking op het vlak van veiligheid, luidt het.

Nadat het Westen wegens de Russische invasie van Oekraïne sancties oplegde tegen Moskou, wendden de Russen zich tot het internationaal geïsoleerde Noord-Korea voor steun. De Russen zetten in de oorlog niet alleen artilleriemunitie, maar naar verluidt ook ballistische raketten van Noord-Koreaanse makelij in. Volgens de Zuid-Koreaanse regering heeft Pyongyang sinds juli al zowat 7.000 containers met wapens en munitie geleverd aan Moskou.

Volgens de Verenigde Staten is Noord-Korea in ruil voor zijn militaire steun voor Rusland onder meer uit op satelliettechnologie en de modernisering van zijn militaire uitrusting die dateert uit het Sovjettijdperk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer