Het verdwijnen van de oude ruiterhal geeft een heel ander beeld op De Schuur en Academia.© Filip Spoelders

Onthardingswerken op Fort 3 houden zomerbar niet tegen, De Schuur opent zondag

Borsbeek -

De werken om het fortdomein van Borsbeek voor een groot deel te ontharden, bieden al een heel ander zicht op de site rond de nieuwbouw van de kunstacademie en zomerbar De Schuur die op zondag 5 mei kan openen.

Na het plaatsen van de nieuwbouw voor Academia en de afbraak van de oude ruiterhal wordt momenteel de betonnen vlakte op dit deel van het Fort 3 verwijderd. De afbraakwerken brengen Academia en De Schuur meer op de voorgrond en van op het fortdomein is de Sint-Jacobuskerk in het dorpscentrum goed waar te nemen.

De vrijgekomen ruimte zal plaats maken voor meer groen en speelgelegenheid voor de kinderen. Ondanks de werken kan zomerbar De Schuur zondag zeker openen.

De Schuur staat gelijk aan kinderanimatie en iets drinken met vrienden of familie.© RR

“Naast onze binnenruimte zal op het terras plaats zijn voor wel honderd personen. Onze terraszone is afgebakend van de werf om de kinderen veilig te laten spelen. Iedere zondag zal er iets extra aan kinderanimatie te beleven zijn”, vertelt zaakvoerder Kurt de Ruijter.

De Schuur is tot eind september iedere zondag vanaf 13 uur toegankelijk. Ook zomerkampen en culturele avonden staan op het programma. “Wanneer de werken worden opgeleverd gaan we in een fantastische autoluwe omgeving met groen langs beide zijden van ons terras terecht komen.” (fisp )

De ontharde terraszone van De Schuur krijgt vorm.© RR

Van op het fortdomein is de kerk in de Borsbeekse dorpskern waar te nemen.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek