De Selimiye moskee aan de Vreyshorring in Lommel vierde het voorbije weekend haar jaarlijks lentefeest.© Nele Mannaerts

Tafels vol Turkse lekkernijen op het lentefeest van de Selimiye moskee in Lommel

Lommel -

De Selimiye moskee aan de Vreyshorring in Lommel vierde het voorbije weekend haar jaarlijks lentefeest. Zo wil de Turkse gemeenschap een brug slaan met de lokale bevolking: iedereen is er welkom.

Nele Mannaerts

Twee dagen lang waren er voldoende activiteiten: kraampjes met Turkse en Belgische lekkernijen, standjes met boeken, kledij, speelgoed, een groot springkasteel voor de kids, tombola, muziek, optredens en een barbecue. De vrouwen uit de gemeenschap waren voortdurend in de weer met verschillende soorten Turkse pizza en zoetigheden.

“We komen allemaal uit verschillende regio’s van Turkije”, klinkt het. “Elk gebied heeft een eigen specialiteit, dus wij leren ook van elkaar en samen zetten we veel verschillende lekkernijen op tafel. Daarnaast serveren we ook typische Belgische gerechten als frietjes. Twee culturen kunnen enorm veel leren van elkaar.”

Iedereen was het afgelopen weekend welkom om mee te komen genieten. “Wij houden het lentefeest van onze Selimiye moskee altijd in mei”, vertelt voorzitter Mustafa Arslan. “Zo komt iedereen een keer samen om te genieten en lekker te eten. Ik wil graag benadrukken dat iedereen welkom is, zo kunnen verschillende culturen van elkaar leren.”

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer