© AP

Rechtbank weigert Rupert Murdoch te betrekken in rechtszaak van prins Harry tegen The Sun

Het Britse High Court heeft dinsdag beslist dat Rupert Murdoch niet persoonlijk zal terechtstaan in de rechtszaak tegen NGN, de uitgever van de tabloid The Sun. De rechter heeft dinsdag laten weten dat hij het verzoek van verschillende van de aanklagers in de zaak, onder wie prins Harry, niet zal inwilligen. NGN, dat in handen is van Murdoch, staat terecht wegens het illegaal verzamelen van informatie.

gjs
Bron: BELGA

Prins Harry beschuldigt NGN ervan privédetectives te hebben gebruikt om informatie te verkrijgen over zijn privéleven. De uitgever ontkent deze beschuldigingen. De zoon van koning Charles III had NGN er ook van beticht zijn telefoonberichten gehackt te hebben, maar de rechter wees deze beschuldigen af. De rechtszaak staat gepland voor januari volgend jaar. 

Dinsdag liet de rechtbank weten dat een rechter zich over nieuwe verzoeken van de aanklagers had gebogen. De aanklagers eisten in het bijzonder dat Rupert Murdoch persoonlijk zou worden opgenomen onder de personen tegen wie de procedure is gericht. Ze beargumenteren dat Murdoch op de hoogte was van de vermeende illegale activiteiten van The Sun.

LEES OOK. Hij zocht de grenzen van het toelaatbare op en overschreed ze zonder verpinken: de enorme impact van Rupert Murdoch

Hoewel de rechter een aantal verzoeken inwilligde, verwierp hij het verzoek om Murdoch in de rechtszaak op te nemen omdat hij “niet ziet wat dit toevoegt aan de beschuldigingen” die al zijn geuit.

Eind april kondigde acteur Hugh Grant aan dat hij een financiële overeenkomst had gesloten met NGN, waarmee een einde kwam aan zijn rechtszaak. Andere eisers in de zaak zijn filmregisseur Guy Ritchie en verschillende voormalige politici.

Afgelopen december liet prins Harry een andere mediagroep, MGN, veroordelen voor het hacken van telefoonberichten. In februari ondertekende hij een financiële overeenkomst die een einde maakte aan andere procedures tegen dezelfde uitgever voor het illegaal verzamelen van informatie. De prins heeft ook een procedure aangespannen tegen de uitgever van de Daily Mail.

Rupert Murdoch.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER