Siem (7) vecht voor de tweede keer tegen leukemie. Zijn papa speelt airsoft bij Airsoft Adventure in Westmalle, daarom wil de airsoftcommunity hem en zijn beproefd gezin een hart onder de riem steken.© rr

Airsoftgemeenschap toont hart voor Siem (7) die opnieuw tegen leukemie vecht

Malle/Heist-op-den-Berg -

Siem (7) uit Hallaar (Heist-op-den-berg) vecht voor de tweede keer in zijn jonge leven tegen leukemie. Zijn papa Bjorn Van den Dries speelt al heel lang airsoft bij Airsoft Adventure in de Delften in Malle. Toen de mensen achter Airsoft Adventure vernamen wat de reden van Bjorns afwezigheid is, beslisten ze een benefiet op te zetten, op zaterdag 1 juni, zijn achtste verjaardag.

Benefiet Skirm op 1 juni vindt plaats in Nuketown 3.0, de grote overdekte hal van Airsoft Adventure op industrieterrein de Delften. Crimi Events en Hades Group organiseren de avond mee. “De airsofters vormen één grote familie. Bjorn was altijd present in het team. Maar de laatste tijd kwam hij niet meer mee”, klinkt het bij de organisatoren. “Zijn team vertelde dan dat Bjorns zoontje Siem opnieuw leukemie heeft.”

Siem was nog maar vier toen hij de diagnose kreeg. Hij ging dapper de strijd aan. Onder meer de supportersbond van voetbalclub Lierse – Siem is een grote fan van geel-zwart – deed al eens een solidariteitsactie voor hem.

Siem (rechts) met zijn ouders Bjorn en Liesl en kleine broer op een bijeenkomst voor kinderkankerpatiëntjes in Bobbejaanland in 2022. Toen was hij aan de beterhand.© Lieven Van Assche

Na een kankervrije periode, is Siem op 8 maart hervallen. Hij krijgt nu immuuntherapie en ligt in het ziekenhuis. Omdat hij een grote Spidermanfan is, houden zijn ouders de blog Spider Siem bij over zijn strijd.

Airsoft Adventure, Crimi Events en Hades Group willen van 1 juni een dag vol actie, kameraadschap en solidariteit maken. Maar ook ineens aandacht vragen voor alle kinderen en hun families die tegen kanker vechten. “We willen de kracht van onze airsoftgemeenschap tonen.”

De deuren aan de Delften 23 (unit 28) gaan open om 17 uur. Drie kwartier later sluit de poort. De skirm (strijd met tactische game) start om 18 uur. Aan de bar staat een spaarpot voor extra donaties. Het einde is voorzien rond middernacht. (kma)

Deelname kost 30 euro per persoon en gaat volledig naar Siem en zijn gezin. Alle info over de benefiet Skirm voor Siem en inschrijvingen via www.airsoftevents.be

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners