Kennedy’s scharen zich achter Biden bij presidentsverkiezingen, ondanks kandidatuur van familielid

© EPA-EFE

De legendarische politieke familie Kennedy heeft donderdag haar steun uitgesproken voor Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarmee geven ze een duidelijk signaal aan familielid Robert F. Kennedy Jr., die ook nog altijd meedingt naar een plaats op de kieslijst.

SGG

Vijftien leden van de familie Kennedy hebben donderdag tijdens een campagne-evenement in Philadelphia de Amerikaanse president Joe Biden gesteund in zijn campagne. Biden, geflankeerd door enkele Kennedy’s, sprak over de nalatenschap van de familie en hun invloed op zijn eigen politieke leven. Hij noemde hun vader - de voormalige Amerikaanse senator en procureur-generaal Robert F. Kennedy - en Martin Luther King Jr. de “enige twee politieke helden die ik had toen ik opgroeide”.

“Ik herinner mezelf eraan om te blijven kijken en na te denken over wat zij zouden doen in moeilijke situaties”, zei Biden, verwijzend naar de bustes van Kennedy en King die hij in de Oval Office bewaart.

LEES OOK. Robert F. Kennedy wil president worden, en zijn familie wordt zijn belangrijkste tegenstander

De steun van de Kennedy’s is enigszins opvallend gezien er dit jaar ook een Kennedy meedingt naar de plek in het Witte Huis. Robert F. Kennedy Jr. was decennialang een Democraat, maar brak in oktober 2023 met de partij van Biden. De 70-jarige telg uit de prominente politieke Kennedy-familie kreeg zowel binnen de Democratische Partij als binnen zijn familie onder meer veel kritiek op zijn standpunten als antivaxer en contacten met extreemrechtse politici.

Het was echter al lang duidelijk dat hij de steun van zijn familie niet zou krijgen. Zelfs zijn broers en zussen stonden donderdag naast Biden op het podium. Bij de stembusgang in november maken Kennedy en zijn running mate Nicole Shanahan weinig kans. Naast Biden doet ook de Republikeinse oud-president Donald Trump een gooi naar een nieuwe termijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen