Direct naar artikelinhoud

Metro tussen Meir en Groenplaats geëvacueerd

Evacuatie van het metrostation op de Groenplaats.Beeld Krijn Jonckheere

Door een probleem met de elektriciteit ligt de seininstallatie in het metrostation Groenplaats in Antwerpen stil. Er is geen tramverkeer meer op de lijnen 3, 5 , 9 , 15 in beide richtingen tussen Groenplaats en Meir. Daardoor ligt het tramverkeer naar Linkeroever weer stil.

Aangezien De Lijn geen timing op de duur van de hinder kan plakken, werden enkele metrostellen die stonden te wachten in de premetrostations Meir, Groenplaats en Diamant (Centraal Station) ontruimd en ook die stations zelf zijn intussen gesloten.

Het probleem werd volgens De Lijn veroorzaakt door waterinsijpeling op de plaats van het premetrostation Opera. Daar bevindt zich momenteel de grote werf van onder meer de autotunnel onder de Leien en het toekomstige Operaplein. "Het water heeft een soort kortsluiting veroorzaakt, waardoor de seininrichting van de premetrotunnel nu zonder stroom zit", zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. "Men probeert het probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar een prognose is er niet. Het tramverkeer wordt bovengronds omgeleid, maar ook daar zijn er natuurlijk heel wat vertragingen door het slechte weer." 

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns deelt mee dat er tijdens de evacuatie een persoon onwel werd in het station Diamant. Voor het slachtoffer kwam een MUG mee ter plaatse die de patiënt naar het ziekenhuis overbracht. "Het betrof een ziektegeval," aldus Bruyns. 

Twitter bericht wordt geladen...