© EWT/Gregory Van Gansen

Basketbal Basketbabbels

BASKETBABBELS. Basics Melsele staat voor vuurproef, Sint-Niklase Condors moeten foutloos blijven en Panters Baasrode kruipt door het oog van de naald

Melsele/Baasrode/Sint-Nikâas/Aalst -

Basics Melsele staat zaterdag voor de vuurproef tegen ploeg in vorm Kontich. De winnaar van het duel kwalificeert zich voor de play-offs. Panters Baasrode kon in Beringen pas helemaal op het eind de zege binnenrijven. Ondertussen mag Steve Dermaut met Sint-Niklase Condors geen steken meer laten vallen.

Wim Redant

Dave Van Den Brande (Basics Melsele): “Kwalificatie voor de winnaar, einde van het seizoen voor de verliezer”

Coach Dave Van Den Brande staat zaterdag met Basics Melsele voor het uur van de waarheid in de Play-in. “We ontvangen Kontich Wolves, dat in goede vorm verkeert, terwijl het bij Melsele beredderen blijft. De winnaar van het duel kwalificeert zich voor de play-offs. Voor de verliezer zit het seizoen erop. Het is frustrerend, maar ook deze week verliep de voorbereiding allesbehalve optimaal. Twee dagen voor de wedstrijd is het nog koffiedik kijken welke spelers beschikbaar zijn. We klopten Kontich Wolves twee keer in de reguliere competitie, maar inmiddels liggen de kaarten anders. Sinds de bacteriële infectie van Leroy Anthonis blijven we op de sukkel met blessures.”

© EWT

Nils Moortgat (Panters Baasrode): “We zakten in elkaar als een kaartenhuisje”

Nils Moortgat zag de leiderstroon van Panters Baasrode eventjes wankelen in Beringen, waar pas in de verlengingen de zege werd veiliggesteld. “We moeten de nodige lessen trekken nadat vooral in de defensie onvergeeflijke fouten werden gemaakt. We liepen 25 punten uit en het leek een walk-over te worden. In het derde kwart kwam Beringen met een hogere intensiteit tussen de lijnen, maar we hielden stand. In het vierde kwart daarentegen zakten we in elkaar als een kaartenhuisje. In de verlengingen toonden we wel de mentale weerbaarheid om terug te vechten. We staan nu nog voor zes finales.”

Steve Dermaut (Sint-Niklase Condors): “Nood aan foutloos parcours” 

Steve Dermaut nam met Sint-Niklase Condors niet zonder moeite de Houtemse klip. “We liepen achttien punten uit, maar we leden nadien concentratieverlies en Houtem stribbelde tegen. We hebben ons lot niet meer in eigen handen met twee zeges achterstand. We hebben dus nood aan een foutloos parcours. We krijgen Black Boys Erpe-Mere en Panters Baasrode nog op bezoek, maar die moeten ook elders nog eens struikelen.”

Frederik Gillis (Okapi Aalst B): “Gespeeld in functie van Milan Lefevre”

Coach Frederik Gillis zet de reddingsoperatie verder met Okapi Aalst B, dat ging winnen bij Helios Zottegem B. “We hebben gespeeld in functie van onze topschutter Milan Lefevre, die alweer voor een dertiger zorgde. We trekken zaterdag naar Ninove voor een inhaalmatch, maar missen drie spelers die een schoolreis naar Italië maken. We hevelden dan maar drie U16-spelers over. Op training pikten ze het niveau alvast verbazend snel op. Ik ben dan ook benieuwd. We staan intussen positief tegenover de andere staartploegen, wat zeker perspectieven biedt.”

© Gregory Van Gansen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER