Nu zijn de dienst Omgeving, de technische dienst en de gemeentelijke magazijnen al gevestigd aan de Van Den Nestlaan.© kma

Verhuis gemeentehuis naar Van Den Nestlaan weer stap dichterbij

Ranst -

Op een extra gemeenteraad in Ranst werd de herziening van het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) Van Den Nestlaan goedgekeurd. Dit maakt mogelijk dat alle gemeentelijke diensten na verbouwing naar de loodsen in de Van Den Nestlaan verhuizen.

Het gemeentebestuur is van mening dat alle gemeentelijke diensten best op één locatie gevestigd zijn. Op termijn kan ook de politie eventueel naar de Van Den Nestlaan verhuizen. In het herziene RUP van het voormalig militair domein wordt een zone A aangeduid voor de gemeentediensten en zone B voor Fedasil.

“We gaan nog meer inzetten op digitale dienstverlening”, zegt burgemeester Johan De Ryck (N-VA). “De antennes in de verschillende deelgemeenten worden verder uitgebouwd om dicht bij de bevolking te blijven.”

Momenteel zijn de dienst omgeving, de technische dienst en de gemeentemagazijnen al gehuisvest in de verbouwde loodsen. “Vroeger zat de technische dienst op de Oostmalsesteenweg in Emblem. Dat werkte niet. We merken nu al dat het veel beter is dat die dichtbij de dienst omgeving zit”, zegt De Ryck.

In de Van Den Nestlaan zitten nu al enkele gemeentelijke diensten.© kma

In november vorig jaar was er al een voorlopige vaststelling van het RUP. Het huidig gemeentehuis zou dan een nieuwe gemeenschapsinvulling kunnen krijgen.

Raadslid Lode Hofmans (onafhankelijke) is tegen. Hij vindt dat een gemeentehuis middenin een dorpskern moet liggen, en niet twee kilometer buiten het centrum. CD&V/WIJ en Goesting! sluiten zich hierbij aan. Vlaams Belang steunt het plan, omdat er dan andere mooie projecten in het centrum van Broechem kunnen komen en de inwoners van Emblem, Oelegem en Ranst nu ook al een eindje naar het gemeentehuis in Broechem moeten rijden. Voor hen verandert er weinig. Sonja De Pooter (onafhankelijke) onthield zich. Uiteindelijk werd de herziening van het RUP Van Den Nestlaan met zestien stemmen voor, 1 onthouding en 4 tegen goedgekeurd.

Een viertal studiebureaus hebben intussen ook al een ontwerp ingediend, maar er is nog niks beslist. (kma)

Het huidig gemeentehuis van Ranst ligt in Broechem.© kma

© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners