Kwade ex-werkneemster schiet drie mensen dood in distributiecentrum van geneesmiddelen in Maryland

© AP

Een kwade ex-werknemer heeft donderdagochtend drie mensen doodgeschoten en twee anderen verwond aan een distributiecentrum van geneesmiddelen in het Amerikaanse Maryland. De dader, een vrouw, vuurde ook op zichzelf en overleed in het ziekenhuis.

gjs

De hulpdiensten werden donderdagochtend rond 9 uur lokale tijd opgeroepen naar het distributiecentrum in Harford County in Aberdeen, in de Amerikaanse staat Maryland. Een 26-jarige vrouw was er in het rond beginnen te schieten, met drie doden en twee gewonden als gevolg. Dat heeft Jeffrey Ghaler, de lokale sheriff, op een persconferentie bevestigd.

De schutter was een 26-jarige kwade ex-werkneemster van het bedrijf. Ze handelde alleen en probeerde daarna ook zichzelf van het leven te beroven. Ze vuurde op zichzelf en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk.

“Gruwelijk”

De hulpdiensten hadden de buurt afgezet en vroegen mensen om de regio te vermijden. “We monitoren de situatie van dichtbij”, aldus gouverneur Larry Hogan op Twitter. “Onze gebeden zijn bij iedereen die betrokken is. De overheid houdt zich klaar om steun te bieden waar nodig. Het was een gruwelijke schietpartij.”

Rite Aid

Het distributiecentrum waar de schietpartij zich voordeed is er een van Rite Aid, de grootste verdeler van geneesmiddelen in het oosten van de VS. Er werken ongeveer 1.000 mensen. “Producten van producenten komen hier toe en worden vervolgens klaargemaakt voor verzending”, zegt woordvoerster Susan Henderson bij CNN.

Colleen Hendrickson woont en werkt in de buurt. Ze kreeg op weg naar de bushalte te horen dat er een schutter actief was. “Gewoonlijk is het hier een plaatsje waar nooit iets gebeurt”, zegt ze bij CBS News. “Er zijn vooral warenhuizen in de buurt.”

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen