Fons Dehouwer uit Vosselaar toont zijn nieuw boek ‘Oorlog en Liefde’, een historische roman.© RR

Fons Dehouwer (77) lanceert nieuwe roman ‘Oorlog en Liefde’: “Het boek is ook een geschiedkundig werk”

Vosselaar -

Fons Dehouwer (77) uit Vosselaar heeft zijn nieuw boek Oorlog en Liefde op de markt gebracht. De vlot leesbare roman is volgens de auteur ook een geschiedkundig werk over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in de Kempen.

Het boek Oorlog en liefde-de nieuwe generatie vertelt een aangrijpend liefdesverhaal dat overschaduwd wordt door een jarenlange boerenvete.

De roman heeft het over de Kempense boerenfamilies Donkers en Martens, die al jaren in ruzie leven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vervullen de zonen Jan Donkers en Dries Martens hun dienstplicht aan het front. Ze worden daar hechte vrienden. Als dan nog eens dochter Anne Donkers verliefd wordt op Dries Martens komen daar problemen van. De vraag is of de twee verliefden de vete tussen de oude boeren kunnen oplossen. “De tijdgeest van het Belgische platteland en de opbloeiende vriendschappen en liefde maken dit een prachtig geschreven roman die de kern van menselijke emoties verkent”, luidt het bij Boekscout, de uitgeverij die het nieuwe boek van 178 pagina’s heeft uitgebracht.

Zevende boek

Voor Fons Dehouwer is het al het zevende boek dat hij sinds 1995 lanceert. “Ik schrijf al heel mijn leven lang, meestal gedichten en aforismen. Mijn eerste boek gaf ik uit in 1995 en de volgende in 2000”, vertelt hij. “Daarna heb ik een hele tijd alleen maar gedichten en liedjes geschreven. Ik trad ook heel wat jaren op voor mensen van de derde leeftijd met een onemanshow als zanger-gitarist. Ik ben weer beginnen te schrijven sinds de start van de coronapandemie. Mijn nieuwe roman is tegelijk een geschiedkundig werk. Het boek geeft een duidelijk beeld over het ontstaan van de crisis in de jaren dertig en het verloop van de Tweede Wereldoorlog in de Antwerpse Kempen, vooral rond Turnhout.”

Oorlog en liefde-de nieuwe generatie kan via Boekscout online worden besteld aan 21,50 euro per exemplaar. (bvdl)

www.boekscout.nl/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar