Winkelen met de fiets of te voet wordt vanaf 4 mei beloond in Wuustwezel, Essen, Kalmhout en Stabroek.© rr

Vier gemeenten trappen op 4 mei samen fietscampagne ‘gerinkel naar de winkel’ af

Wuustwezel, Essen, Kalmthout, Stabroek -

Wie tussen 4 mei 30 juni met de fiets of te voet boodschappen doet, maakt kans op een mooie prijs. Ook dit jaar lanceren Essen, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel gezamenlijk de campagne ‘gerinkel naar de winkel’.

Net als in de voorgaande edities werkt de fietscampagne met spaarkaarten. Met de fiets of te voet aankopen bij een deelnemende winkel of handelszaak, is niet alleen goed voor goed voor de lokale economie, het milieu, de portemonnee en de gezondheid. Het brengt ook een stempeltje op een spaarkaart op, en een volle spaarkaart kan een mooie prijs opleveren.

Afvalarm winkelen

Sinds dit jaar wordt wie afvalarm winkelt, extra beloond. Bij een aantal handelaars levert dit een extra stempel op. Breng dan zelf een herbruikbare tas of een eigen potje mee naar de winkel. De handelaars die hieraan deelnemen, zijn te herkennen aan de bijkomende sticker.

Volle spaarkaarten zijn eenvoudig in te leveren bij een deelnemende winkel en maakt deel uit van de gemeentelijke De lijst van alle deelnemende handelszaken in Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Stabroek staat op de onlinegids Ecowijzer voor duurzaam en (h)eerlijk consumeren. (ella)

ecowijzer.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners