Proces Hardy: Slachtoffer ademde nog tijdens gruwelijke opnames

Het slachtoffer van de vermeende seriedoder Renaud Hardy was nog in leven tijdens de opnames, dat blijkt donderdag tijdens de beschrijving van de nog niet vertoonde filmfragmenten. Verder bleek uit die beschrijving door speurder Bart Marivoet ook dat Hardy het Doms vooral betaald wilde zetten dat zij seks met hem afwees. Tijdens het onderzoek had Hardy verklaard dat zijn stoppen doorsloegen omdat zij met zijn ziekte lachte en hem “Parkinsonneke” had genoemd.

Maaike Floor

Woensdagavond werden twee van de vijf fragmenten, van een film van in totaal 40 minuten, getoond. Het eerste fragment dat Marivoet donderdag beschreef, duurt goed een kwartier, en toont vooral onscherpe beelden. Er is voortdurend gehijg te horen, dat volgens de speurders “meer dan vermoedelijk” van Doms was. “Zij leefde dus nog”, aldus Marivoet. “Ook is te horen dat Hardy een aantal dingen zegt die we gisteren (tijdens de vertoning van de eerste fragmenten, red.) al hoorden: ‘slet Linda Doms, die het niet met mij doet’, ‘sebiet in haar kut zitten’, ‘dat ge dat nog moogt meemaken’...”. Ook later in dat fragment is de ademhaling van Doms nog te horen, maar het beeld blijft grotendeels onscherp.

De twee resterende fragmenten zijn samen nog geen twee minuten lang. In het ene is een vrij scherp zijaanzicht van Doms’ gezicht te zien, in het andere wordt niet gesproken maar is wel een zeer moeilijke ademhaling te horen.

LEES OOK. Genks taxibedrijf vervoert Hardy naar rechtbank: “Niet gevreesd voor veiligheid”

LEES OOK. Vermassen: “Afspelen moordfilm was gruwelijkste uur van mijn leven”

Na de laatste opname bleef Renaud Hardy nog een tijd in de woning, bleek uit de stadscamera’s die Hardy rond vier uur ’s nachts zagen thuiskomen. Volgens Hardy ging hij in haar huis nog op zoek naar fruitsap om de medicatie die hij bij zich had in te nemen.

Tijdens het onderzoek is het beeldmateriaal van de moord op Linda Doms al eens vertoond in het bijzijn van onder anderen de gerechtspsychiater, de wetsgeneesheer, de onderzoeksrechter en Renaud Hardy. Toen wilde hij het beeldmateriaal niet zien en legde zich neer op de tafel. Tijdens de vertoning in de rechtszaal woensdag is Renaud Hardy blijkbaar in tranen uitgebarsten en duwde hij zijn oren dicht, bleek uit de vragen van de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer