EPA
Volledig scherm
© EPA

Boeing ondergaat mondiale oproer

De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing is verzeild geraakt in een almaar dieper wordende crisis, na de tweede dodelijk crash in korte tijd met een vliegtuig van het type 737 MAX 8. Het bestverkopende vliegtuig van de Amerikanen wordt in steeds meer landen tot nader bericht aan de grond gehouden. Op de beurs raakte het bedrijf in twee dagen tijd bijna 27 miljard dollar aan beurswaarde kwijt.

7 reacties

  • Mohamed Kabbal

    5 jaar geleden
    @johanneke li: kinderziektes horen vliegtuigen niet te hebben aangezien ze minstens een jaar worden getest en zwaar op de proef worden gesteld en vooraleer ze echt ingezet kunnen worden dienen ze over de nodige meervoudige veiligheidscertificaten te beschikken.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    waarom stuurt Ethiopië de zwarte dozen naar Europa terwijl volgens de luchtvaart conventie ter zake naar het land van ontwerp en fabricatie dient gestuurd. Zou het verbazen mocht China dat in Ethiopië aan de knoppen zit daarachter zit. China werkt druk aan de uitbouw van een luchtvaart industrie waar zowel Boeing als Airbus zullen onder lijden. Na uitbouw van de treinbouw industrie, auto industrie in Zhenzen wordt de luchtvaart het volgende parade paardje. Wait and see
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    zich beroepen op de grootvaders rechten, zoals ze dat noemen , is fout het is een nieuw toestel dat lijkt op de oude 737 , dus ook een nieuw certificaat voor zulke toestellen.maar dat is in deze niet gebeurd omdat de keuring handenvol geld kost .
  • Karl Renier

    5 jaar geleden
    en waarom is Boeing al bezig met een softwareupdate voor de MAX ???
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    lijkt me raar, het is niet boeing zijn fout dat het toestel niet mag vliegen, bij een nieuw toestel kan je altijd kinderziektes verwachten. ze hadden gerust een bestaand betrouwbaar model kunnen kiezen