© Orange Media

Twee campings in Nederlands-Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

Twee campings in Etenaken, in de Nederlands-Limburgse gemeente Gulpen-Wittem, worden zaterdagochtend ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ongeveer 100 gasten van camping de Gele Anemoon en 128 gasten van camping de Gronselenput moeten hun kampeerplekken verlaten.

Redactie
Bron: De Limburger

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er in Voeren en in Luik grote wateroverlast na hevige regenval. De overstromingen die Voeren treffen, noemt de gemeente “de ergste in de geschiedenis.”

Verschillende straten staan er blank en huizen zijn ondergelopen. Sommige bewoners zijn uit hun huizen geëvacueerd. Ongeveer honderd mensen uit Voeren zijn opgevangen in het Cultureel Centrum van de Nederlandse gemeente Eijsden-Margraten.

Tegen middernacht was evacuatie vanuit Moelingen niet meer mogelijk vanwege het nog steeds stijgende water. Inwoners die nog in de ondergelopen delen van het dorp waren achtergebleven kregen de dringende raad van de hulpdiensten om naar hogere verdiepingen van hun huizen te gaan.

Slenaken

In Slenaken, in Nederlands-Limburg, was rond middernacht al enige wateroverlast geconstateerd. Verkenningseenheden van het waterschap Limburg en de brandweer hebben de situatie dicht bij de grens met België de hele nacht gemonitord, onder meer in het stroomgebied van de Geul.

Door de overstroming van de rivier De Berwijn moest aan het begin van de nacht de snelweg A2/E25 aan de grens in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer. Tot die tijd konden auto’s nog voorzichtig over één rijstrook passeren, onder begeleiding van hulpdiensten.

Maar het waterpeil steeg zo hard dat besloten werd de A2/E25 af te sluiten, totdat het water weer wat gaat zakken. Door de wateroverlast rijden er ook geen treinen tussen Maastricht en Luik. NS geeft aan dat dit tot ongeveer 7.30 uur duurt op zondagochtend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer