© Serge Minten

VIDEO. Drie jaar is eraan gewerkt, maar nu hij klaar is veilt Van Echelpoel zijn gele Opel

De gele Opel Manta van Tijs Vanneste alias Jef Van Echelpoel staat te koop. De zanger veilt de wagen, die in enkele van zijn videoclips een belangrijke rol speelde, via het Hasseltse Vintage Planet op www.vavato.com. Een deel van de opbrengst gaat naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. “Drie jaar is er aan de wagen gewerkt, maar nu hij af is, doe ik hem weg”, zegt de zanger.

Geert HOUBEN

De Opel Manta - inclusief nummerplaat met daarop Dievanons - figureerde onder meer in de clips ‘Ziet em Duun’ en nog meer in ‘Waddistjom’. Toen hij de bolide uit 1972 kocht, was het niet meer dan een wrak. “Drie jaar lang heeft een vriend eraan gewerkt om hem op te knappen. De jacht was plezanter dan de vangst. Het eraan sleutelen of laten sleutelen, gaf veel voldoening, maar de auto staat intussen al anderhalf jaar stil en de batterij is leeg. Ik heb er hooguit 100 kilometer mee gereden.”

Goede doel

De teller van de benzinewagen staat op 37.000 km. “Woensdag plaats ik hem op onze site en binnen 14 dagen is het mogelijk om erop te bieden”, zegt zaakvoerder van Vintage Planet Peter Reekmans, die de veiling organiseert. “Het openingsbod is ingesteld op 5.000 euro en we mikken toch op zo’n 15.000 euro.” Van Echelpoel kwam in Hasselt terecht via Reekmans’ dochter Michelle (23). “Ze is een grote fan van hem. Zo zijn we op het idee gekomen om hem te vragen of we zijn auto niet mochten veilen. De 17 % veilingkost die normaal voor ons is, schenken we integraal aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder”, verduidelijkt Reekmans. “Dat zijn twee vliegen in een klap. Ik moet me geen zorgen maken over de verkoop en het geld gaat naar het goede doel”, zegt Vanneste nog.

Nieuwe single

Muzikaal was 2018 eerder aan de povere kant voor Van Echelpoel. Maar daar komt verandering in. “Op 8 november komt de nieuwe videoclip en single uit ”, aldus de muzikant.

Onder meer in deze videoclip van de hit 'Ziet em Duun' speelde de gele Opel een prominente rol.