“Ik word er ziek van”: moeder van ontsnapte gevangene getuigt na dood van twee cipiers in Frankrijk

De moeder van de voortvluchtige gevangene die vandaag tijdens het gevangenentransport ontsnapte aan de péage in Normandie, getuigt voor het eerst.

vea
Bron: RTL

De videobewakingsbeelden zijn huiveringwekkend. Er is te zien hoe een busje voor het vervoer van gevangenen bestormd wordt door gewapende mannen bij een tolhuisje in Incarville. Het duurde amper enkele minuten, net lang genoeg om de gevangene te bevrijden. Bij de aanval kwamen twee agenten om het leven en drie andere raakten gewond.

LEES OOK. LIVE. Klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: tweede uitgebrande auto gevonden, moeder reageert

Binnen de familie van de gedetineerde heerst verbazing. De moeder van de voortvluchtige Mohammed Amra had nooit gedacht dat hij zo ver zou gaan. “Ik huilde, ik voelde me niet lekker”, zegt ze in een getuigenis aan de Franse nieuwszender RTL. “Het maakt me ziek, dat die mensen om het leven kwamen.”

LEES OOK. Twee cipiers kritiek, van ‘De Vlieg’ en zijn kompanen lijkt geen spoor: dit weten we al over ongeziene ontsnapping

Ze betreurt ook de behandeling van haar zoon door de rechtbank. “Ze sleuren hem rond en stoppen hem in eenzame opsluiting in plaats van hem voor eens en voor altijd te veroordelen”, klinkt het. “ Ik weet niet wat er in zijn hoofd omgaat, hij praat niet met mij. Hij is mijn zoon en hij praat nergens over met mij.”

LEES OOK. Na dodelijke raid in Frankrijk: hoe verloopt gevangenentransport in ons land? En zijn er hier ook al zware incidenten geweest?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER