Pand uitgever Panorama en Revu beschoten

Foto: ANP

In het kantoorpand in Amsterdam-West, dat donderdagavond laat is beschoten met een antitankwapen, zit onder meer Pijper Media. Dit is de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu, die hier ook hun redacties hebben. Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht. De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een verdachte opgepakt. Over zijn identiteit en motief is nog niets bekend. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam. Niemand raakte gewond.

De redactie van Panorama laat in een verklaring weten blij te zijn dat er iemand is aangehouden. ,,Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft. Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega’s van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk.”

Hoofdredacteur van Nieuwe Revu Jonathan Ursem bevestigt het nieuws op Twitter: ,,Ja, het pand waarin Pijper Media (o.a. NieuweRevu, Panorama, Playboy, Grazia) zit, is gisteravond laat beschoten. De schade binnen valt mee, we zijn weer aan het werk. Verder weet ik niet meer dan wat ik lees in de media.”

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd donderdag rond 23.00 uur onder vuur genomen. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.

Naast Pijper Media zitten er nog meer bedrijven in het pand.