Siebe De Naeyer pakt eerste seizoenszege in Oost-Vlaanderen: “Dit is een volgende stap in het groeiproces”

Siebe De Naeyer (17) uit Beerse pakte in het Oost-Vlaamse Sleidinge zijn eerste zege van het seizoen. In een prangende slotfase wist hij Jasper Christiaens bij de lurven te vatten. “De kop is eraf”, klonk De Naeyer opgelucht over zijn eerste zege als junior. Warre Wilems werd derde.

Lieven Verheyen

“Het was nog heel close”, beschreef De Naeyer zelf de spannende finale. “De finale begon zo’n drie kilometer voor de meet toen Jasper Christiaens de achtervolging inzette op een eerder ontsnapte renner. Omdat niemand in het peloton bij machte was om de kloof naar de twee renners te dichten besloot ik zelf alles op alles te zetten. Met succes. In de laatste bocht kwam ik op en over Christiaens, terwijl het peloton me op de hielen zat. Een mooi verjaardagscadeau, want ik werd maandag zeventien.”

De overstap naar de juniores liep niet zoals de veelwinnaar bij de nieuwelingen vooraf hoopte. “Een verkoudheid hield me lang uit competitie. Pas sinds Varsenare loopt het beter. Naast deze overwinning en het podium in Nieuwmoer reed ik sinds Varsenare nog drie andere topvijfplaatsen. Ik zie dit dan ook als een volgende stap in het groeiproces. Nu komt het er ook op aan in zwaardere wedstrijden finales te rijden. Al zal dat nog niet in de Ronde zijn, die staat volgende week op het programma. Daarvoor ben ik niet geselecteerd.”

Voor dit weekend was het zoeken naar een wedstrijd voor de renner van Avia-Rudyco CT. “In de andere provincies staan er de provinciale kampioenschappen op de kalender. Waarom dat dat in Antwerpen niet het geval is, weet ik niet. Het is natuurlijk jammer. Goed, ik heb gezien dat er in Hoogerheide (Nederland) een wedstrijd voor onze leeftijdscategorie is. Dus trek ik maar over de grens. En ik zal daar niet de enige renner uit onze provincie zijn, vermoed ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen