© Jef Matthee

Diablo Blvd neemt routineus afscheid in de AB

Het hobbyprojectje van Alex Agnew, zo werd Diablo Blvd wel eens smalend omschreven. Maar met dat hobbyprojectje maakte de comedian toch maar mooi vier albums, waarvan twee bij een internationaal label. Daarnaast stond hij met zijn band op verschillende grote festivalpodia in binnen- en buitenland. En in een volle AB, voor de allerlaatste show.

TDS

Na dertien jaar trokken Agnew en co er maandagavond de stekker uit. De breuk met gitarist Dave Hubrechts had al zijn sporen nagelaten. De klassieke muzikale meningsverschillen en de uitblijvende internationale doorbraak deden de rest. RIP Diablo Blvd dus, maar eerst nog de afscheidsshow.

Op anderhalf uur joeg Diablo er zowat al zijn bekende nummers door. Daartussen was weinig plaats voor sentiment of ‘speciallekes’. “Geen gezeik, vooral muziek”, zei Agnew. Daar zijn we doorgaans een groot voorstander van, maar bij een afscheid mag het toch dat ietsje meer zijn. Waren het de emoties? De zenuwen? Of was het gewoon al een tijdje op?

Feit is dat dit een routineuze show was en dat we de band toch al in betere vorm zagen, deze zomer op Graspop bijvoorbeeld. Enkel bij de bisnummers sloeg de vlam echt in de pan. ‘Saint Of Killers’ – het mooiste nummer uit al die jaren Diablo – zorgde tijdens het klassieke meezingmoment voor kippenvel en bij ‘Black Heart Bleed’ werd het laatste druppeltje venijn uit de fles geperst. Waarna het abrupt voorbij was.

En nu? Agnew bereidt zich voor op zijn nieuwe comedyshow, die hem drie keer in het Sportpaleis zal brengen. Nieuwe muzikale plannen zijn er voorlopig niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER