Nestlé staat onder druk van aandeelhouders om gezondere voeding aan te bieden

© reuters

De ngo ShareAction diende op de algemene vergadering van Nestlé donderdag een resolutie in om het voedingsconcern aan te manen meer omzet uit gezonde voeding te halen.

belga

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé is onder druk komen te staan van zijn aandeelhouders om gezondere voeding aan te bieden. De kwestie kwam donderdag op de algemene vergadering ter sprake, nadat in een rapport van de Zwitserse ngo Public Eye eerder deze week was uitgelekt dat het concern extra suiker toevoegt aan babyvoeding in landen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. In het slechtste geval zou dat overeenkomen met een klontje van 4 gram. In de rijkere, Westerse landen zou Nestlé geen extra suiker toevoegen.

De ngo ShareAction diende op de algemene vergadering een resolutie in waarbij het voedingsconcern werd aangemaand om meer omzet uit gezonde voeding te halen. Nestlé is het grootste voedingsconcern ter wereld en heeft dus een grote invloed op het eetpatroon van velen, luidde het. Volgens de ngo zou nu driekwart van de omzet gehaald worden uit producten die rijk zijn aan vet, zout of suiker. Verschillende vermogensbeheerders spraken hun steun uit voor de resolutie, maar toch haalde die geen meerderheid.

De topman van Nestlé, de Belg Paul Bulcke, verzekerde echter dat het bedrijf de boodschap heeft begrepen. “Consumenten zijn meer en meer bezorgd over hun gezondheid en zich bewust van een evenwichtige voeding. Wij beschikken over de nodige expertise om hen hierbij te helpen. We geloven in de kracht van goede voeding.”