Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelensky aangekomen in Qatar voor gesprekken met emir

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is woensdag in Qatar aangekomen. Hij zal met emir Tamim bin Hamad bin al-Thani onder meer spreken over de terugkeer van Oekraïense kinderen uit Rusland.

Afbeelding

Modi officieel voorgedragen om opnieuw Indiase regering te leiden

Narendra Modi mag zich zoals verwacht opmaken voor een nieuwe termijn als premier van India. Zijn partij Bharatiya Janata (BJP) heeft met geallieerde partijen afgesproken om opnieuw een regering te vormen en Modi is officieel voorgedragen om die coalitie te leiden.

Afbeelding

Nieuw ruimteschip van Boeing alsnog begonnen aan testvlucht

Een nieuw ruimteschip van Boeing is woensdag alsnog begonnen aan zijn eerste testvlucht met mensen aan boord. De Starliner zou begin mei al vertrekken naar ruimtestation ISS, maar dit werd meerdere keren uitgesteld vanwege technische problemen.

Afbeelding

KLM: hubfunctie Schiphol afbreken voorkomt klimaatverandering niet

Een scenario waarin Schiphol niet langer fungeert als hub voor de luchtvaart, helpt niet om klimaatverandering tegen te gaan. Dat stelt topvrouw Marjan Rintel van KLM woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van luchtvaartconcern Air France-KLM.

Afbeelding

Roemeense aanklagers doen onderzoek naar leider rechtse partij

Roemeense aanklagers hebben woensdag aangekondigd een onderzoek naar verkiezingsfraude te doen, vier dagen voor de Europese en lokale verkiezingen.

Afbeelding

Houthandelaren verdacht van omzeilen sancties tegen Rusland

Twee bestuurders van een houthandelsbedrijf uit Ridderkerk worden ervan verdacht sancties tegen Rusland te hebben omzeild. Ze zijn deze week aangehouden en er is beslag gelegd op hun administratie, bankrekeningen, woningen en voorraad hout, meldt de Fiscale Inlichtingen- en Ops..