Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

Nieuws
Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 17:24
Afbeelding
beeld anp

Een bron van het ministerie zei tegen AFP dat de buitenlandse troepen helpen op ‘bepaalde kritieke gebieden’ en met de inzet van speurhonden.

De Poolse minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz schreef op X dat het belangrijkste doel van de operaties van de Poolse soldaten ‘het opsporen van explosieven en het voorkomen van terroristische daden’ is.

Aanslag nabij Moskou

De Olympische Spelen zijn van 26 juli tot 11 augustus. Volgens de Franse minister van Defensie Sebastien Lecornu zullen 18.000 Franse troepen worden gemobiliseerd voor het evenement, waaronder 3.000 die verantwoordelijk zullen zijn voor bewaking vanuit de lucht.

Afgelopen weekend heeft Frankrijk het nationale dreigingsniveau naar het hoogste niveau getild nadat IS de verantwoordelijkheid had geclaimd voor de aanslag op een concerthal nabij Moskou. Het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk is donderdag aangescherpt van groen naar geel. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei donderdag dat het lokale besturen heeft gevraagd kerken in het hele land te beveiligen in het paasweekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Alleen de VS kunnen volgens Abbas grote aanval op Rafah voorkomen

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zegt dat alleen de Verenigde Staten kunnen voorkomen dat Israël Rafah aanvalt. Volgens Abbas staat zo'n aanval de komende dagen te gebeuren. De VS zijn er nadrukkelijk tegen, maar Israël heeft gezegd zich daar weinig van aan te trekken.

Afbeelding

Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend.

Afbeelding

Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. 'Je weet het nooit bij Philips', zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen.

Afbeelding

Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

Afbeelding

Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

Afbeelding

Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.