© BERT DE DEKEN

Dronken chauffeur die zondag fietser aanreed en vluchtte, blijft in de cel

Mike G. (37) uit Turnhout, de bestuurder die vorige zondag in Oud-Turnhout in dronken toestand een fietser aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft nog in de cel. De raadkamer heeft vrijdag zijn aanhouding bevestigd.

bvdl

Op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout raakte voorbije zondagochtend een Roemeense fietser van 30 zwaargewond toen hij werd aangereden door de auto van Mike G. uit Turnhout. De bestuurder die dronken was, stopte even aan de kant om de schade aan zijn auto te bekijken, maar reed dan verder naar huis. Hij werd diezelfde ochtend thuis opgepakt en verscheen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

De raadkamer besliste om de bestuurder nog in de cel te houden, hoewel zijn advocaat de vrijlating onder voorwaarden had gevraagd. “Ik had een alcoholverbod en een rijverbod voor een langere periode gevraagd”, zei meester Bart Vosters, de raadsman van Mike G. “In de nacht van zaterdag op zondag was hij op stap geweest met enkele vrienden van op het werk. Hij had veel gedronken, maar dat was geen probleem omdat er een BOB bij was. Die BOB had hem netjes thuisgebracht.”

© BERT DE DEKEN

Telefoon kwijt

Maar omdat G. merkte dat hij zijn gsm niet meer had, kroop hij zelf achter het stuur van zijn Opel Astra. Hij dacht dat hij zijn telefoon bij een vriend had achtergelaten. “Onderweg naar daar is hij dan toch teruggekeerd, omdat hij besefte dat hij die gsm net zo goed de dag nadien kon gaan halen. Kort nadat hij rechtsomkeer had gemaakt, is hij in slaap gevallen en van de baan gegaan”, legt Bart Vosters uit. “Hij dacht dat hij een paaltje of zo had geraakt. Het klinkt misschien ongeloofwaardig dat hij niet wist dat hij een fietser had aangereden. Maar als je in beschonken toestand ergens tegen botst, heb je een andere kijk op de zaken. Hij heeft op dat moment zeker niemand op de grond zien liggen.”

Slachtoffer nog in ziekenhuis

De bestuurder blijft in de cel op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, schuldig verzuim, dronken rijden en vluchtmisdrijf. De verdediging kan hiertegen nog wel beroep aantekenen.

Het slachtoffer dat er net een nachtdienst in een rusthuis had opzitten en met de fiets op weg naar huis was, herstelt nog altijd in het ziekenhuis van zijn verwondingen.