Stijn Stijnen, trainer van Patro Eisden Maasmechelen.© Dick Demey

Stijnen ook in beroep vijf wedstrijden geschorst, Patro beraadt zich over verdere stappen

Eisden -

Vijf wedstrijden effectieve schorsing, drie wedstrijden met uitstel en een boete van 1.250 euro. Ook in beroep blijft het vonnis van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) zwaar voor Patro-coach Stijn Stijnen. De club beraadt zich over verdere juridische stappen.

Thomas Standaert

Zaterdag zit Stijn Stijnen (43) nog op de bank voor de heenwedstrijd in de Promotion Play-offs thuis tegen Deinze. Maar vanaf 29 april moet de coach van Patro een schorsing van vijf wedstrijden uitzitten. Allemaal het gevolg van een flinke duw aan zijn broer en assistent-coach Steven Stijnen tijdens de verhitte slotfase van de wedstrijd op SK Beveren op 15 maart.

Dat incident an sich levert Stijnen maar één speeldag effectieve schorsing op. Maar omdat de coach van Patro nog een voorwaardelijke schorsing van vier wedstrijden had openstaan, komt het eindverdict neer op een effectieve schorsing van vijf wedstrijden. Slechts ééntje minder dan wat het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCR) Stijnen in eerste aanleg oplegde. Voor het betreden van het speelveld na zijn uitsluiting in Beveren, om de scheidsrechter te groeten na affluiten, kreeg Stijnen een voorwaardelijke schorsing in plaats van een effectieve. Een schrale troost.

© Dick Demey

Met uitzondering van de wedstrijd van dit weekend, thuis tegen Deinze, mist de trainer dus alle mogelijk resterende wedstrijden van Patro dit seizoen (drie duels in de Promotion Play-offs en twee barragewedstrijden tegen een eersteklasser). Een flinke domper op de promotiekansen van de Maaslandse club. Zowel Stijnen als zijn club wensten donderdag niet te reageren op de uitspraak. Wel beraadt het bestuur zich samen met Stijnen over eventuele verdere juridische stappen. Op TVL Sportcafé verklaarde de voormalige Rode Duivel begin vorige week dat hij naar de burgerlijke rechtbank zou stappen als zijn schorsing ook in beroep gehandhaafd zou blijven. Of het effectief zo ver zal komen, moet in de komende dagen duidelijk worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer