Ziekenhuis geeft moeder verkeerde baby omdat ze zo hard op andere moeder gelijkt: “Ik dacht dat iemand mijn baby had gestolen”

Maisie Beth was erg opgelucht toen ze haar dochtertje terugzag.© Tiktok Maisieandbelle

Een Britse vrouw heeft op Tiktok verteld hoe ze twee dagen na haar bevalling de verkeerde baby overhandigd kreeg in het ziekenhuis. De vroedvrouw in kwestie verklaarde later dat ze nogal hard geleek op de moeder van de andere baby.

SGG

De 22-jarige Maisie Beth uit het Britse kustplaatsje Poole beviel in september van haar dochtertje Isabella, maar vertelt nu op Tiktok wat ze in de dagen na de geboorte meemaakte.

Het kleine meisje werd in een aparte kinderkamer gelegd omdat er enkele complicaties waren. Ze moest elke twee uur gemonitord worden. Toen de kersverse mama naar haar dochtertje wou gaan kijken, zag ze de vroedvrouw met haar baby in een kantoortje op de gang. Vreemd, dacht Beth, want ze ging ervan uit dat haar dochter in het bedje moest blijven. Maar ze ging er niet verder op in en nam haar baby aan van de verpleegster.

Jongen in plaats van meisje

Toen ze niet veel later de luier van het kindje wilde verversen, ontdekte ze echter dat de vroedvrouw haar de verkeerde baby had gegeven. Het kindje op de verzorgtafel was namelijk een jongen.

Beth rende in paniek naar het kantoor om haar dochter te zoeken. De vroedvrouw legde uit dat ze erg geleek op de moeder van het jongetje. Daarom had ze per ongelijk de verkeerde baby meegegeven. “Ik dacht: ‘O jee, ik hoop dat niemand zag dat ik een baby knuffelde die niet van mij was.’”, vertelt de Britse. “Op dat moment was het nog zo vroeg. Ik was twee dagen postpartum, dus we stelden gewoon geen vragen en ik nam mijn dochter mee naar mijn bed. De moeder van de jongen sliep op een heel andere afdeling dan ik en ik weet niet of ze ooit heeft geweten dat de baby aan mij was doorgegeven. Mijn eerste reactie was dat iemand mijn baby had gestolen. Ik was doodsbang na vier jaar onvruchtbaarheid. Ik dacht dat ik mijn baby kwijt was na de bevalling.”

“Voor zover ik weet, lag Isabella de hele tijd in haar wiegje in de kamer aan de overkant van de gang, maar ik heb geen idee wat er gebeurde toen ik in bed lag met de andere baby. Toen ik haar weer zag, was de opluchting onverklaarbaar. Ze lag nog in haar bedje te slapen en het leek alsof haar niets was overkomen. Maar ik voelde meteen een overweldigend schuldgevoel voor de andere moeder. Na het incident is er eigenlijk nooit meer over gesproken.”

Het ziekenhuis heeft ondertussen laten weten dat ze het incident onderzoeken. “We betreuren ten zeerste dat er ongemak is veroorzaakt en hebben de moeder onze hulp aangeboden. We vragen haar met aandrang om contact met ons op te nemen om ons te helpen bij ons onderzoek. De veiligheid van onze ouders en baby’s heeft de hoogste prioriteit en we zijn vastberaden om de getroffen families volledig te ondersteunen.”

@maisieandbelle Replying to @Just a girl mum 🤍 The very real story time, of how i nearly left the maternity ward, with SOMEONE ELSES BABY #babyswap #babyswapstorytime #maisieandbelle #maisiebabyswap #viral #storytime #wrongbaby #hospitaltrauma #birthtrauma #babyswap #babythief ♬ original sound - Maisie Beth | FTM 🧸
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen