© AFP

“De weg naar Parijs ziet er heel goed uit”: Bashir Abdi maakt volgende week in Manchester comeback na stressfractuur

Bashir Abdi opent zijn olympisch jaar 2024 op 26 mei met een tien kilometer op straat in Manchester. Dat heeft hij zondag zelf bekendgemaakt op Instagram.

Marnix Taes
Bron: BELGA

The Great Manchester Run betekent voor Abdi, momenteel nog op trainingsstage in Ethiopië, een comeback na de stressfractuur aan de heup die hij in januari opliep. Meteen zal min of meer duidelijk worden of hij op schema zit om in augustus in Parijs zijn olympisch brons te verdedigen op de marathon. Afhankelijk van zijn niveau in Manchester zal Abdi ook beslissen over zijn deelname aan het EK halve marathon in Rome twee weken later op 9 juni.

“Omdat jullie zo hard met me meegeleefd hebben tijdens mijn blessure, ben ik hier om een korte update te geven”, vertelt de Belgische hardloper. “De voorbije weken heb ik hier op hoogte heel goed kunnen trainen en ik voel me ook heel goed. De weg naar Parijs ziet er heel goed uit, zo goed zelfs dat ik volgende week in Manchester eens tien kilometer ga testen om te zien waar ik sta en hoe het met de conditie gesteld is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek