© Photo News

Nederlandse vriendinnen gebruiken populair trucje om kleding te stelen in Limburg

Een 60-jarige Nederlandse vrouw moet samen met een vriendin zes maanden de cel in voor verschillende winkeldiefstallen in Dilsen-Stokkem en Maaseik. De geldboete die de twee dames moeten ophoesten is 800 euro. De Nederlandse vrouw ontkende met klem de feiten tijdens de zitting in september: “Ik schoof eerlijk aan aan de kassa!”

Shde

De feiten dateren van 8 en 23 augustus van dit jaar. De twee vriendinnen gingen die dagen een namiddagje shoppen maar hun aankopen eerlijk betalen, gebeurde niet. In de Bel&Bo-winkel in Maaseik gingen ze aan de haal met zeven t-shirts door de veiligheidslabels uit de kledingstukken te knippen. Ook in de Bristol-winkel gingen ze lopen met een jurk en een paar schoenen. Uiteindelijk werd ook HEMA slachtoffer, waar ze zes t-shirts meenamen zonder af te rekenen. In totaal stalen ze tijdens hun shoppinguitje voor een bedrag van 245 euro. Eerder kreeg ook de OKAY-winkel in Dilsen-Stokkem bezoek van de twee dames. Daar gingen ze aan de haal met pakken tabak, onderbroeken en een flesje nagellakremover.

Rotzooi

De politie kon de vrouwen onderscheppen. In hun auto vonden de agenten een magneet, een handtas vol aluminiumfolie en enkele gestolen goederen. Toch bleef de zestigjarige vrouw de feiten ontkennen en wijst ze in de richting van haar vriendin die niet kwam opdagen tijdens de behandeling van de zaak. “Haar auto lag altijd vol rotzooi, hoe moet ik weten dat het gestolen spullen zijn?”, klonk het. Toch zouden camerabeelden de feiten bewijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer