Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hoeveel verdient een priester? Katholieke kerk publiceert eerste jaarrapport

52,76 procent van de Belgen noemt zichzelf katholiek. Er waren in 2016 50.867 doopsels, 1.240 Belgen lieten zich uitschrijven uit het doopregister, en priesters verdienden in dat jaar gemiddeld 1.833 euro bruto per maand. Die cijfers staan in het eerste jaarrapport van de katholieke kerk in België, waarover de VRT bericht.

26 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    @Stef Luyten, ga eens naar de dokter. Voor uw ziekte hebben ze hopelijk nog een remedie. In werk in een ziekenhuis en de pastoor komt enkel als het telaat is. Dan moet hij nog vlug een patiëntensticker hebben? Als ik zie welke patiënten al jaren in de miserie zitten en hen vraag over geloof, moet ik je geen tekeningetje maken over die zever.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Gerard Ceulemans: je betaalt ook mee voor de moskees, dat vind ik véél erger.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Mr Ceulemans: ik betaal al mijn hele leven voor de vrijzinnigheid, de protestanten, de islamieten en de joden. God, dat is het volmaakte, je kan er niets afnemen of toevoegen zonder dat het minder is. Het is goed dat er mensen zijn die hiernaar streven. Met uiteraard alle gebreken vandien, omdat we slechts mensen zijn.
  • marc tamar

    5 jaar geleden
    Dat ze een job leren die bijdraagt aan de maatschappij.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De galspuwers moeten er wel aan herinnerd worden dat dit een overeenkomst was na de massale roof van kerkelijke bezittingen tijdens de Franse bezetting.