© AFP

Komt Cardi B nu wel of niet naar Lommel? Stad wil antwoorden van organisatie

Gisteren vond een overleg plaats tussen het Lommelse stadsbestuur, de politie en de organisatie van het nieuwe festival Vestiville. De organisatie wil in juni een groot urban festival op poten zetten in het Kristalpark voor 125.000 bezoekers, verspreid over drie dagen.

rd

LEES OOK. Veel vraagtekens rond nieuw festival Vestiville in Lommel

Na het overleg had het Lommelse stadsbestuur nog enkele vragen. De organisatie krijgt een week de tijd om daarop te antwoorden. “Het gaat niet over veiligheid of financiering, maar ik kan niet vertellen waarover dan wel. Wij willen de organisatie eerst de kans geven om op de vragen te antwoorden”, zegt schepen van Evenementen Peter Vanderkrieken.

“Volgende week komen we opnieuw samen en dan zal het schepencollege moeten beslissen. Het vorige stadsbestuur heeft een principieel akkoord gesloten met de organisatie van Vestiville, maar dat betekent niet dat er ook een vergunning is. Vorig jaar is dat ook gebeurd met het Ultimate Festival. Dat evenement werd op het allerlaatste moment toch nog geannuleerd. Zoiets willen we een tweede keer vermijden.”