Nieuwe partij ‘Voor U’ gaat voor 7 procent in komende verkiezingen: “Vernieuwing is de enige oplossing”

© Instagram

Voor U, de partij van Els Ampe, mikt bij de verkiezingen van 9 juni op 7 procent van de stemmen. Die pittige ambitie sprak Ampe zondag uit voor zowat 400 aanwezigen op het verkiezingscongres van haar partij in Rumst.

gjs
Bron: BELGA

Ampe maakte tot vorig jaar deel uit van Open VLD, maar stapte op bij de liberalen uit protest tegen de manier waarop de voorzittersverkiezingen waren georganiseerd. Ze richtte daarna Voor U op, waarbij zich even later verschillende andere partijen en bewegingen zich aansloten om samen naar de verkiezingen te trekken. Vier maanden later diende Voor U lijsten in voor alle parlementen en provincies.

De leden scharen zich achter twaalf principes - “de 12 werken”. Die komen onder meer neer op besparen bij de overheid en minder belastingen. “We kunnen de twaalf werken enkel realiseren als de kiezer de traditionele partijen een duidelijk signaal geeft”, sprak Ampe op het congres. “Vernieuwing is de enige oplossing. Voor U gaat voor 7 procent. We zullen het halen, want Voor U is het enige positieve alternatief.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen