© Getty Images

Mike De Decker bij laatste zestien in Baltic Sea Darts Open

In het Duitse Kiel heeft Mike De Decker (PDC 40) zich met een 6-5-overwinning tegen de Pool Krzysztof Ratajski (PDC 26) geplaatst voor de achtste finales van de Baltic Sea Darts Open (ET6/145.300 euro).

Raf Hermans
Bron: BELGA

De Mechelaar brak in de eerste leg met een 11-darter door de darts van Ratajski, die echter meteen terugbrak. Nadat de twee volgende legs werden verdeeld, pakte “The Real Deal” uit met een 120 en een 151 checkout. Ratajski won leg acht, waarna De Decker andermaal een sublieme 135 uitworp lukte waarmee hij op een leg van de overwinning kwam. “The Polish Eagle” kon met een 68 uitworp een beslissende leg uit de brand slepen. Daarin miste de Ratajski twee matchdarts en lukte De Decker dubbel tien voor een plaats in de achtste finales. Daarin neemt hij het op tegen de Australiër Damon Heta (PDC 11).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Natuurlijk ben ik tevreden dat ik in de achtste finale sta,” liet De Decker verstaan. “Soms werp ik 180 voor de fun, maar vandaag waren er veel 58 en 59 worpen bij. Met het uitworpen van 120, 151 en 135 klikte het. Ik kijk al uit naar de volgende ronde.”

Andy Baetens (PDC105) redde het niet. De Oost-Vlaming keek al vlug tegen een 3-0 achterstand aan. Zo miste hij een aantal uitworpen waar Stephen Bunting (PDC 17) van profiteerde. Baetens) won leg vijf. “The Bullet” kwam met onder meer een 11-darter op een leg van de achtste finales. “The Beast from the East” won nog wel twee spelletjes, waarna Bunting met een 120 checkout het laken met 6-3 cijfers naar zich toetrok.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer