Direct naar artikelinhoud
TV-tips

The Beatles of James Bond? Dit mag u niet missen op tv vanavond

The Beatles of James Bond? Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld AP

Muziekliefhebbers vinden vanavond zeker hun gading in het tv-aanbod. Canvas pakt uit met A Hard Day's Night, de voorloper van de moderne muziekvideo, én met een documentaire over de opkomst en val van UB40. Of kiest u toch voor James Bond? Dit zijn onze tips.

A Hard Day's Night

De eerste film over en met The Beatles werd een satirische rockmusical en een visueel curiosum. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr spelen zichzelf in deze knotsgekke film, die een vrolijke en chaotische dag uit het leven van de Fab Four in volle Beatlemania uitbeeldt. Op weg met de trein naar een hotel, een concert en een televisiestudio zijn de vier steeds op de vlucht voor hysterische fans en voor Pauls grootvader, die amok maakt en de jongens op het verkeerde pad wil brengen.

Om 21.05 uur op Canvas

Promises and Lies: The Story of UB40

Als een van de grootste commerciële successen ooit verkocht UB40 meer dan 70 miljoen platen, waaronder de wereldhits 'Red Red Wine', 'Can't Help Falling in Love' en 'I Got You Babe'. Maar de groep werd het slachtoffer van haar eigen succes. Deze documentaire belicht de stijle opmars en diepe val van de popgroep. Ze brengt de originele bandleden opnieuw bij elkaar, zij het niet in dezelfde kamer.

UB40.Beeld rv

Om 22.50 uur op Canvas

Live and let die

De eerste Bondfilm met Roger Moore, die vorig jaar overleed. Hij drukte meteen zijn stempel op de reeks dankzij zijn flair en gevoel voor humor. Het verhaal: drie Britse geheime agenten worden op 24 uur tijd op verschillende locaties vermoord. James Bond moet uitvissen of er een verband is tussen de moorden. Algauw komt de geheim agent Mr. Big op het spoor, de koning van de onderwereld in Harlem.

Om 20.40 uur op CAZ

Telefacts Zomer

Telefacts Zomer toont vandaag het pakkende verhaal van twee jonge meisjes die elkaar via Tinder vinden. Ze worden verliefd. Wanneer het ene meisje ziek wordt, blijkt haar vriendin ook de perfecte nierdonor te zijn. Een mooi liefdesverhaal over hoe een 'swipe' een leven kan veranderen.

Om 22.05 uur op VTM

Foreign Correspondent

In het kader van Terzake docu zendt Canvas onthullende documentaires uit van het Australische onderzoeksprogramma Foreign Correspondent. Vandaag: de wrede handel in orang-oetanbaby's. Die worden in de wildernis van Indonesië brutaal uit hun nest geroofd en internationaal verkocht. Journaliste Samantha Hawley trekt naar het oerwoud en gaat er op zoek naar smokkelaars en natuurbeschermers. Het is een gevaarlijke tocht, want de illegale handel in babyaapjes blijkt een erg lucratieve handel.

Foreign Correspondent
Beeld rv

Om 20.30 uur op Canvas

Een volledig overzicht vindt u hier