België staat al sinds jaar en dag bovenaan de lijst.
Volledig scherm
België staat al sinds jaar en dag bovenaan de lijst. © BELGAIMAGE

Belastingdruk nergens zo hoog als in België (maar hij is wel gedaald)

GeldDe belastingdruk op arbeid was vorig jaar nergens zo hoog als in België. Dat blijkt uit het nieuwe 'Taxing Wages' rapport van de Oeso. Ons land staat al jaren met stip bovenaan de lijst. De druk is wel verlicht in vergelijking met 2016. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) benadrukt de positieve aspecten van het rapport. "We zijn het enige land van de OESO waar er een daling is voor zowel werkgevers als werknemers."

113 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Belastingen is één ding, wat je ervoor terug krijgt een ander... Een Amerikaanse arbeider betaalt evenveel belastingen als een arbeider hier en krijgt daar vrijwel niks voor terug. Ik vind de heffing op mijn loon als alleenstaande (RSZ + belastingen = 35,59%) heel redelijk. Als iedereen correct zijn belastingen en RSZ-bijdragen zou betalen, zouden die voor iedereen wat lager kunnen. Dat geldt voor de zwartwerker, maar net zo goed voor de ondernemer/sportfiguur met domicilie in Monaco!
  • Chris Volders

    6 jaar geleden
    Belgie is maar een lappendoek groot, en ze willen meedoen met de grote jongens, dit komt nooit goed, tenzij we de niet meer stemmen op de trados, NVA beloofde en beloofde, maar zijn in hetzelfde bedje ziek als al die andere geld verslindende partijen, enfin we weten op wie we niet moeten stemmen deze keer, kracht van verandering, om te gieren.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een schijntje van niets gedaald. En dan nog gefinancierd door de gepensioneerden. Terwijl de alleenstaanden voor alles - belastingen, vaste kosten - de melkkoeien blijven van de samenleving en er ongeveer niets voor terug krijgen.
  • San Pauwels

    6 jaar geleden
    Alleenstaanden worden duidelijk gediscrimineerd t.o.v. de gezinnen, terwijl deze groep op niemand kan rekenen (bijvoorbeeld bij ziekte). Zij moeten opdraaien voor de kosten (energiefactuur, kinderbijslag...).
  • PATRICK GRUWEZ

    6 jaar geleden
    Deze cijfers kloppen eigenlijk nog niet. Want met wat ons nog als netto loon rest, kopen we goederen waarop we nog 21% btw betalen (btw= "belasting" op toegevoegde waarde, dus duidelijk ook een belasting), en daar kan je dan nog bebat en recupel bijvoegen.