© X

Marathonlegende Eliud Kipchoge krijgt bedreigingen na dood van concurrent Kelvin Kiptum: “Het is schokkend”

Marathonloper Eliud Kipchoge en zijn familie worden bedreigd. Dat heeft de Keniaan gezegd in een interview met de Britse zender BBC, dat dinsdag uitgezonden werd. De tweevoudig olympisch kampioen wordt via sociale media ervan beschuldigd iets te makken te hebben met de dood van zijn landgenoot en concurrent Kelvin Kiptum.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De beschuldigingen hebben de 39-jarige Kipchoge naar eigen zeggen slapeloze nachten bezorgd. “Het is schokkend dat ik op sociale media in verband word gebracht met de dood van die jongen.” Volgens de marathonloper doen socialemediaplatformen niet genoeg om misbruik tegen te gaan. Hij vraagt de platformen tot actie over te gaan. “Mensen moeten weten dat, als ze iets fout zeggen, hun account verwijderd wordt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kiptum, huidig wereldrecordhouder op de marathon, kwam in februari op 24-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeval in zijn thuisland Kenia. In oktober verbeterde hij tijdens de marathon van Chicago het toenmalige wereldrecord van Kipchoge met 34 seconden. Het record staat nu op 2u00:35.

Kipchoge reageerde met ontsteltenis op de dood van zijn landgenoot. Hij was naar eigen zeggen “diep verdrietig”. Op de Olympische Spelen in Parijs wil de Keniaan opnieuw goud halen. Hij kan de eerste atleet ooit worden met drie olympische titels op de marathon. Onze landgenoot Bashir Abdi wordt dan een van zijn concurrenten. In Tokio was hij nog goed voor brons.

LEES OOK. Marathonloper Michael Somers volgt Bashir Abdi en Koen Naert naar Olympische Spelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek