Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Nonchalant Standard lijdt pijnlijke nederlaag

Preud'homme geeft instructies aan Carcela in de hoop zijn ploeg weer aan het voetballen te krijgen.Beeld Photo News

Standard kreeg een tik in Eupen. De eerste nederlaag was één ding, maar de manier waarop was ontgoochelend. De nonchalante houding zorgde voor ergernis.

Een overwinning tegen de grote broer uit Luik, mooier wordt het voor Eupen wellicht niet meer dit seizoen. Terwijl de spelers de supporters groetten, stonden die van Standard er beteuterd bij. Interviews geven langs de zijlijn: een noodzakelijk kwaad na een nederlaag.

Carcela stamelde voor de camera's. "Dit is een goede les voor ons." Ochoa legde de vinger op de wonde. "We misten agressiviteit, ze drukten ons weg." Emond zuchtte. "We hadden de wedstrijd moeten doodmaken in de eerste helft, toen we domineerden."

De aanvaller had de Rouches nochtans snel op voorsprong gebracht. Na iets meer dan acht minuten tikte hij een scherpe voorzet van Carcela binnen aan de tweede paal. Standard controleerde, Eupen modderde aan. Een paar schoten uit de tweede lijn. Zonder gevaar.

Maar de mannen van Michel Preud'homme zetten hun dominantie niet om in kansen, laat staan doelpunten. "We startten goed", vond ook MPH. "We deden het moeilijkste: op voorsprong komen. En dan begonnen we op een andere manier te spelen. De controles werden slechter, de passes ook. Op het einde van de eerste helft voelden we dat dit niet het Standard was dat we wilden zien. Aan de rust heb ik op tafel geklopt. Gezegd dat er iets kon gebeuren als we niet wakker werden. We wisten dat Eupen goede momenten heeft in een wedstrijd."

De mannen van Michel Preud'homme zetten hun dominantie niet om in kansen, laat staan doelpunten

Toch zakte Standard in. De tweede helft was niet om aan te zien. Slordigheden stapelden zich op. Preud'homme verbeet zijn frustratie op de bank en hij zag Eupen de match in handen nemen. Ochoa redde een paar keer goed, maar 0-1 werd in het slot 1-1 via Toyokawa en zelfs 2-1 na een eigen doelpunt van Luyindama.

"Ik zoek naar een antwoord waarom we op dat niveau gespeeld hebben in die tweede helft", aldus Preud'homme. "Ik hoop dat we de statistieken krijgen van hoeveel kilometer mijn spelers gelopen hebben. Ik wil zien of ze 'efforts' maakten. Ik herkende mijn ploeg niet. We konden nochtans een goede zaak doen."

De interlandbreak komt op het gepaste moment. Tijd om de puntjes op de i te zetten.