Direct naar artikelinhoud
Politiek

Antwerps PVDA-kopstuk Zohra Othman stapt op

Zohra Othman, helemaal rechts.Beeld Photo News

Omwille van interne onenigheid verliest PVDA een van haar kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zohra Othman, momenteel districtsschepen in Borgerhout en de enige mandataris van de partij, wil plotseling geen kandidaat meer zijn.

Othman blijft nog districtsschepen tot het einde van het jaar, maar zal daarna stoppen met de actieve politiek. Ze heeft het in een mededeling over "een verschil in visie en strategie met de nationale partijleiding" over de toekomst van de PVDA. "Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb lang gediscussieerd op de juiste niveaus binnen de partij", verduidelijkt Othman aan Gazet van Antwerpen.

"Lang dacht ik dat mijn bemerkingen ernstig werden genomen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. (...) Ik kan geen campagne voeren voor een partij die beslissingen neemt waar ik niet mee akkoord kan gaan." Over welke beslissingen het gaat, wil Othman niet preciseren. Ze spreekt tegen dat ze om persoonlijke redenen opstapt, zoals de PVDA-leiding communiceert. Door haar vertrek schuift Mie Branders op naar plaats twee op de Antwerpse PVDA-lijst. In Borgerhout is Jos D'Haese lijsttrekker voor de districtsverkiezingen.