Een aantal leerlingen trok naar het bedrijf Novapaso in het Spaanse Alicante.© RR

Aantal leerlingen van Sint-Lambertusinstituut doet buitenlandse ervaring op: “Zo ontwikkelen ze een brede kijk op de wereld”

Heist-op-den-Berg -

Vijfentwintig leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut in Heist-op-den-Berg trokken van zaterdag 16 maart tot vrijdag 29 maart de wijde wereld in voor een buitenlandse stage. “Ze keerden terug met een rugzak vol herinneringen”, deelt de school mee.

Het Sint-Lambertusinstituut organiseert sinds 2016 buitenlandse stages voor verschillende studierichtingen. “Als STEM-domeinschool verleggen we voortdurend onze grenzen”, deelt Sigrid Wouters van het team internationalisering mee. “We staan open voor vernieuwing en innovatie en willen onze leerlingen betrekken bij nieuwe projecten en uitdagingen.”

Ook het bedrijf Van Mossel Autoschade in het Nederlandse Groningen kreeg hulp van enkele Heistse leerlingen.© RR

De stages maken deel uit van het Erasmus+ programma, een Europees programma voor onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport. De school organiseert ze in Bulgarije, Denemarken, Ierland, Italië, Nederland en Spanje. De leerlingen krijgen er de kans om in de bedrijfswereld kennis op te doen over geavanceerde technieken en toepassingen.

Extra troef

“Leerlingen maken tijdens de stages kennis met een andere bedrijfscultuur en krijgen er methodes aangeleerd die in Belgische bedrijven niet aan bod komen”, stelt Wouters. “Zo ontwikkelen ze een bredere kijk op de wereld. Dat is voor hen een extra troef als ze zich later op de arbeidsmarkt begeven.”

De leerlingen worden ook uitgedaagd om aan te tonen dat ze gedisciplineerd en zelfstandig kunnen zijn. “Ze kunnen zich bovendien oefenen in een vreemde taal. Door in contact te komen met andere culturen en leefgewoontes kunnen ze hun communicatieve en sociale vaardigheden aanscherpen.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners