De lift van de ondergrondse parking Grote Markt is intussen maanden buiten dienst.© Sven Van Haezendonck

Lift Mechelse parking Grote Markt werkt al halfjaar niet, maar oplossing is in zicht: “Wij zitten er zelf serieus mee verveeld”

Mechelen -

De lift van parking Grote Markt, de drukst gebruikte parking in Mechelen, is al een halfjaar buiten dienst. Tot grote frustratie van mensen met een beperking en hun begeleiders. Uitbater Indigo hoopt dat het probleem donderdag eindelijk opgelost is.

Sven Van Haezendonck

Bezoekers in een rolstoel of met een beperking kunnen de ondergrondse parkeergarage sinds enkele maanden niet meer bereiken met een lift. Er is gelukkig wel nog een hellend vlak, maar fysiek vraagt het een flinke inspanning om daar een zware rolstoel naar boven te duwen. “Mijn mama van 83 zit in een rolstoel. Wanneer haar toestand het toelaat, gaat ze graag iets drinken in Sava. Helaas is dat door de kapotte lift nagenoeg onmogelijk”, zegt Danny De Landtsheer.

Zijn moeder kan rekenen op hulp. “Maar zelfs voor haar begeleider is het bijna onmogelijk om haar bergop en nadien bergaf te helpen. Het is zelfs gevaarlijk”, zegt Danny. De klachten zijn ook bekend op het stadhuis. “Dat het zo lang duurt om een lift te herstellen, is onaanvaardbaar. Wij hebben Indigo, de uitbater van de parking, daar reeds verschillende malen op aangesproken en aangedrongen om de lift zo snel mogelijk te herstellen”, reageert Alexander Vandersmissen (Voor Mechelen), schepen van Mobiliteit.

Ingebrekestelling stad

Omdat het probleem bleef aanslepen, heeft de stad beslist om het parkeerbedrijf in gebreke te stellen. “Wij zitten zelf serieus verveeld met dit probleem”, zegt Koen De Houwer, regiomanager bij Indigo. Hij geeft aan dat het parkeerbedrijf vanaf het begin meteen het nodige heeft gedaan om de lift te herstellen. “Wij wachten op de constructeur voor de laatste herstellingen.”

De regiomanager bevestigt dat de lift maanden buiten gebruik is. “Er zijn verschillende keren technici ter plaatse gekomen om werkzaamheden uit te voeren. Daarna is de lift opnieuw gekeurd en waren er nog enkele opmerkingen. De constructeur komt donderdag langs om die op te lossen. Meteen daarna volgt een nieuwe keuring”, legt De Houwer uit.

Hij heeft er goede hoop op dat de lift donderdag opnieuw werkt. En als dat niet zo is? “Dan denk ik dat wij hier allemaal van onze stoel vallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen