© AFP

Even leek er een mirakel op komst, maar Thomas Tuchel staat zaterdag dan toch voor de laatste keer langs de lijn bij Bayern

Thomas Tuchel staat zaterdag tegen Hoffenheim voor de laatste keer langs de lijn als coach van Bayern München. De voorbije dagen brachten Duitse media het nieuws dat een verlengd verblijf van Tuchel in Beieren tot de mogelijkheden behoorde, maar op een persconferentie vrijdag bevestigde de 50-jarige Duitser dat hij Bayern verlaat aan het einde van het seizoen.

Bron: BELGA

“Dit is mijn laatste persconferentie hier. We hebben nog onderhandeld de laatste weken, maar hebben geen akkoord gevonden over een verdere samenwerking. Het akkoord over mijn afscheid in februari blijft dus van kracht”, legde Tuchel uit.

Bayern heeft het moeilijk een opvolger te vinden voor Tuchel. Sinds de aankondiging van zijn vertrek, hebben de Duitsers bot gevangen bij al hun doelwitten. De Spaanse titelmaker Xabi Alonso verkoos bij landskampioen Leverkusen te blijven en Julian Nagelsmann verlengde zijn contract als Duits bondscoach. Ook Ralf Rangnick, de bondscoach van Oostenrijk, gaf de Rekordmeister nul op het rekest en verlengde zijn contract in het Alpenland.

De Duitsers liepen dit seizoen voor het eerst sinds 2013 de landstitel mis. Ook in de Champions League kende het geen succes, in de halve finales was Real Madrid te sterk.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer