Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk. © RV

Terwijl hij WK wint, maakt z'n vriendin debuut op unief. Oumaïma en Remco Evenepoel: tegenpolen, buren én geliefden

Ze was erbij toen hij Europees kampioen werd, maar gisteren niet: terwijl haar lief Remco Evenepoel in Innsbruck de wereldtitel binnenreef, maakte Oumaïma Rayane haar debuut op de unief. Eén oog op de prof, het andere op de laptop, voor de spectaculairste zege die ze haar Remco ooit zag rijden. Ongewoon, maar zo is ook dit koppel. Zij bokst, hij fietst. Zij doet Handelswetenschappen, hij topsport. Haar familie is Marokkaans, de zijne oer-Vlaams. Twee verschillende werelden. Uit - tóch - eenzelfde straat in Schepdaal.

4 reacties

  • Tiziana Troukens

    6 jaar geleden
    Ik denk dat hij ook nog studeert, maar met topsportstatuut... iets met sportfysiologie
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Ik dacht gelezen te hebben dat hij ook nog studeerde. Is hij gestopt? Mooi koppel.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Proficiat en veel geluk aan het jonge koppel. Dit is de ware vorm van integratie.
  • mike milan

    6 jaar geleden
    Mooi normaal meisje niks verkeert aan.....
  1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
    PREMIUM

    'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

    De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.