Vanaf 3 mei kunnen koppels trouwen in de zogenaamde ‘Zaal op Zolder’ in het Oud Gemeentehuis van Mol.© Gemeente Mol

Trouwen in ’t Oud Gemeentehuis van Mol kan (bijna) weer, maar niet elke dag

Mol -

Het Oud Gemeentehuis van Mol opent bijna de deuren. Vanaf 3 mei kunnen koppels trouwen in de zogenaamde ‘Zaal op Zolder’, maar huwelijken die van maandag tot donderdag plaatsvinden, worden nog voltrokken in de raadzaal van ’t Getouw.

De gemeente Mol krijgt er binnenkort een extra trouwlocatie bij: de ‘Zaal op Zolder’ in het Oud Gemeentehuis. Sinds de renovatie beschikt de bovenverdieping over een groot glasraam dat uitzicht geeft op de toren van de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Een ingreep waarmee de gemeente de historische rol ‘t Oud Gemeentehuis in de verf zet. Ook de naam is niet zonder reden gekozen.

“In de ‘Zaal op Zolder’ zullen in de toekomst meer evenementen dan alleen maar huwelijken doorgaan”, legt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) uit. “Het is de bedoeling om de zaal ook door de week te gebruiken voor vergaderingen of andere gelegenheden.”

Vrijdag of zaterdag

Inwoners die op de nieuwe locatie willen trouwen, zijn voorlopig wel verplicht om een datum te kiezen op vrijdag of zaterdag. Huwelijken die van maandag tot donderdag plaatsvinden, blijven doorgaan in de raadszaal van ‘t Getouw. “Het is niet haalbaar om continu van locatie te wisselen”, zegt Caeyers. “De medewerkers van onze dienst Burgerzaken hebben meer taken dan alleen maar huwelijken voltrekken. De beslissing om huwelijken voorlopig enkel op vrijdag en zaterdag te laten doorgaan, gebeurde in samenspraak met de dienst Burgerzaken.”

Op zaterdag 27 en zondag 28 april voorziet de gemeente Mol een groots openingsfeest voor ’t Oud Gemeentehuis met een uitgebreid programma voor jong en oud. (sg)

Alle informatie is terug te vinden op www.gemeentemol.be/openingsfeest. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners