Buren zijn bezorgd om veiligheid van kersverse lottowinnaar nu iedereen weet dat hij 1,6 miljard gewonnen heeft

Verenigde Staten -

Bij ons raadt de Nationale Loterij kersverse miljonairs af om hun winst aan de grote klok te hangen. Maar in Californië verplicht de wet het om namen van winnaars openbaar te maken. Buren van Theo Struyck, die van de ene dag op de andere miljardair werd, vrezen nu voor zijn veiligheid.

tg
Bron: De Telegraaf

“Verboden toegang” staat er op een bordje aan zijn huis. Van een alarmsysteem of andere beveiligingsmaatregelen wil The Struyck voorlopig niet weten. De man leeft alleen, kwam nooit wat tekort, maar leefde sober. Dat wil hij zo houden. “Voor mij verandert er niets”, zegt hij. Ook al staat er ineens 1,6 miljard euro op zijn bankrekening.

De 65-jarige kocht het Powerball-lot een half jaar geleden in een supermarkt vlak bij zijn woning. De loterij is bij wet in Californië verplicht de naam van de winnaar openbaar te maken en dus weet iedereen nu waar het geld zit. Al is het nog niet helemaal duidelijk of Struyck het bedrag moet delen. Mogelijk speelde hij niet alleen.

De loterij is bij wet in Californië verplicht de naam van de winnaar openbaar te maken en dus weet iedereen nu waar het geld zit

Zijn buren maken zich alleszins zorgen om hem. Buurman Kevin Woten zegt bang te zijn dat hij wordt ontvoerd om losgeld te krijgen. Bewoners van het 3.000 man tellende dorpje waarin hij woont, hopen vooral dat hij zal investeren in de dorpsgemeenschap. Al houden ze er ook rekening mee dat hij vertrekt naar een grotere stad waar hij meer anonimiteit kan genieten. “Want hier zal hij nog maar weinig rust kennen”, vreest Kevin Woten.

Supermarkt

Getrakteerd heeft de miljardair zijn buren nog niet. “Hij is vertrokken en we hebben niets meer van hem gehoord. Hij zou tijdelijk bij familie logeren.” De supermarkt waar hij het winnend lot kocht, is er alleszins niet slechter van geworden. “Vanuit alle windrichtingen komen mensen naar hier om een lot te kopen”, klinkt het.

Zoals zoveel dingen ‘mega’ zijn in Amerika, geldt dat ook voor loterijprijzen. De miljarden vliegen je om de oren. Deze week won weer iemand in New Jersey 1,13 miljard dollar bij de Mega Millions-loterij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen