Jinsleiders Jottum Peeters, Jules Mouws en Kobe Van Look flankeren winnaar Len Van kuijk van Schijt je rijk.© Elke Lamens

Geslaagde Zomerbar Jins van 71e Scouts Gooreind brengt hen tot in Bulgarije deze zomer

Wuustwezel -

De Jins van de 71e Scouts Gooreind trekken van 18 tot 30 juli met 13 leden en 3 leiders op kamp gaan naar Bulgarije. Voor dit avontuur hebben ze zo’n 8.000 euro nodig. De laatste 3.000 euro verzamelden ze zaterdagavond met een succesvolle zomerbar en de actie ‘Schijt je rijk’.

 De Zomerbar aan het lokaal in de Rode Dreef liep zaterdag mooi vol. De Jins zorgden voor lekkers op de barbecue en aan de toog. Maar het hoogtepunt van de avond was toch wel de actie ‘Schijt je rijk’. Deze was uitverkocht en bracht maar liefst 1.500 euro op. Driehonderd deelnemers betaalden 5 euro voor een vakje.

De winnaar wint 300 euro als de koe haar ‘kakje’ in dat vakje legde. Gelukkige winnaar werd Len Van Kuijk. En zo zijn de jins zeker dat ze deze zomer op buitenlands kamp kunnen vertrekken naar Bulgarije.

De Zomrbar liep mooi vol op het scoutsterrein in de Rode Dreef.© Elke Lamens

“We willen het reisbedrag voor onze leden zo laag mogelijk houden, zodat iedereen mee kan”, legt Jinsleider Kobe Van Look uit. “Om het bedrag bij elkaar te krijgen, organiseerden we verschillende activiteiten. Zo hebben ze een Halloweencafé gehouden, bushokjes schoongemaakt, een Valentijnsontbijt verzorgd, bediend op een trouwfeest en zijn we van plan om ook bekers te ruimen tijdens het muziekfestival Werchter.” (ella)

Veel sfeer op de Zomerbar van Jins Gooreind.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners