De stepper bleek dronken toen hij onder de auto belandde.© rr

Stomdronken stepper belandt onder wielen van auto: “Hij lag al op de straat, ik kon hem niet meer ontwijken”

Sint-Niklaas -

Een vrouw uit Sint-Niklaas die vorig jaar een man met een step had overreden, werd maandag door de Sint-Niklase politierechter veroordeeld tot een boete en een rijverbod. De stepper zelf kreeg een strengere straf.

Ivan Elegeert

Het ongeval gebeurde in maart vorig jaar. De vrouw was naar een dansoptreden van haar dochter in Kieldrecht geweest en had na afloop naar eigen zeggen nog één glas wijn gedronken. “Toen ze bijna thuis was, zag ze iets op straat liggen. Ze remde maar kon het obstakel niet meer ontwijken”, vertelde haar advocaat. “Toen ze uitstapte, merkte ze dat ze over de benen had gereden van een man die naast zijn step op de grond lag”, aldus nog haar raadsman.

Twaalf veroordelingen

“Getuigen verklaarden dat de vrouw stomdronken was. Een test wees uit dat ze 0,83 promille alcohol in het bloed had”, aldus de procureur in haar rekwisitoor. “Maar ook de stepper bleek onder invloed. Hij weigerde elke medewerking, wou ook geen bloedproef afleggen en was verbaal agressief. De man heeft ook al twaalf veroordelingen op zijn strafblad. Hij verklaarde dat hij naast zijn step wandelde toen hij werd aangereden.”

De man zelf kwam niet opdagen in de rechtbank. De procureur eiste ook voor hem een boete van 2.000 euro en een rijverbod van drie maanden.

40 kilometer per uur

De vrouw betuigde haar spijt maar bleef erbij dat de man al op de grond lag. “Ik reed maximum 40 kilometer per uur en kon niet op tijd remmen. Het is een betreurenswaardig ongeval dat ik erken. Maar ik heb de man niet aangereden. Hij lag al op de grond”, aldus de vrouw, die behoorlijk onder de indruk was van de feiten en het naar eigen zeggen één jaar na de feiten nog altijd moeilijk heeft om het ongeval een plaats te geven in haar leven. “Ik heb nog nooit een ongeval gehad en het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand aan te rijden. Tot op vandaag vind ik het zeer moeilijk om te aanvaarden dat het ongeval tóch is gebeurd.”

De stepper kreeg finaal de zwaarste straf: hij kreeg een rijverbod van drie maanden en een boete van 1.600 euro. Hij moet ook slagen voor medische en psychologische testen om na afloop van zijn rijverbod opnieuw te mogen rijden. De bestuurster van de wagen, die nog een blanco strafblad had, kreeg een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 15 dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER