Ga naar de inhoud

Malaga wint voor het eerst de Champions League basketbal na Spaans finaleduel tegen Tenerife

zo 28 april 2024 22:45

Unicaja Malaga heeft voor het eerst de Champions League basketbal aan de erelijst toegevoegd. In een Spaanse finale ging Tenerife met 80-75 voor de bijl. In de eerste helft bouwde Malaga een voorsprong uit van 11 punten, die het makkelijk wist te handhaven in Belgrado.

Onder impuls van MVP Kendrick Perry (17 punten) kreeg Malaga al vroeg een bumper om de wedstrijd te controleren. Al liet Tenerife de hoofden niet hangen na 38-27 bij de rust.

Kyle Guy (18 punten) en zijn ploeggenoten knabbelden aan de voorsprong, maar de controle gaven de Andalusiërs nooit uit handen. Eindstand: 80-75.

Malaga wint zo voor het eerst in hun geschiedenis de Champions League en wordt de derde Spaanse club die zijn naam toevoegt aan de lijst van winnaars sinds de start van de competitie in 2017. Tenerife (2017, 2022) en Burgos (2020, 2021) hebben de competitie elk twee keer gewonnen.

In de wedstrijd om de derde plaats voltooide Murcia een volledig Spaans podium met een 87-84-overwinning op het Peristeri uit Griekenland.

Ludving Hakanson werd topscorer voor de Spanjaarden met 22 punten. Voor de Grieken volstonden de 24 punten van Joe Ragland niet.