© Getty Images

Comedian Arj Barker zet mama uit de zaal omdat haar baby te luid is: “Op website staat duidelijk dat het voor 15 jaar en ouder is”

Comedian Arj Barker stond vorig weekend op het podium van het Melbourne Comedy Festival in Australië. Er ontstond veel gelach, applaus, maar ook verontwaardiging toen hij een moeder die een baby van zeven maanden oud vasthield, verzocht de zaal te verlaten. “Gênant”, reageerde de moeder na het incident.

FDB
Bron: 7NEWS, 3AW, The Independent

De comedyshow van Arj Barker van het voorbije weekend heeft heel wat ophef veroorzaakt. De comedian verzocht een moeder en haar dochter van zeven maanden oud de zaal te verlaten, omdat de baby volgens hem maar niet stopte met huilen. “Ik spreek babytaal, en de baby zegt ‘neem mij naar buiten’”, klonk het in het midden van Barkers set.

“Op dat moment heb ik gedaan wat ik dacht dat ik moest doen om het publiek te blijven entertainen”, zegt Barker tegen Australische nieuwszender 7NEWS. De moeder van de vermeende lawaaimaker beweert echter dat de baby niet veel lawaai maakte. “Ze maakte gewoon wat typische babygeluiden, ze jankte een beetje. Maar niets luids”, zegt ze tegen de lokale radiozender 3AW.

“Op dat moment heb ik gedaan wat ik dacht dat ik moest doen om het publiek te blijven entertainen”

Arj Barker

Comedian, in interview met 7NEWS

De moeder, Trish Faranda, wist niet zeker of de comedian de opmerking meende of niet. Ze pakte uiteindelijk haar spullen en verliet samen met de baby de zaal. Enkele andere toeschouwers volgden de twee in solidariteit. “Ik begon te huilen. Het was erg overweldigend om die mensen buiten te zien staan”, zegt Faranda.

“Ik heb niets tegen moeders”

Toen de comedian een opmerking gaf, was ze de baby borstvoeding aan het geven. De moeder noemt het incident “gênant”, omdat ze zich op dat moment in een “kwetsbare situatie” bevond. Comedian Arj Barker benadrukt dat hij niet kon zien dat Faranda op dat moment borstvoeding gaf aan het kind. “Het was puur een audiokwestie, het had niets te maken met het feit dat ze moeder was. Ik heb niets tegen moeders.”

“Mijn dochter maakte gewoon wat typische babygeluiden, ze jankte een beetje. Maar niets luids”

Trish Faranda

Moeder die werd buitengezet, in interview met 3AW

Opmerkelijk, normaal gezien is de minimumleeftijd van de voorstelling 15 jaar. “De show is strikt voor 15 jaar en ouder, zoals duidelijk staat aangegeven op de ticketsite”, zegt Barker. “Ze had een baby bij zich en de baby verstoorde mijn optreden. Namens de andere 700 mensen die betaald hadden om het optreden te zien, vertelde ik haar beleefd dat de baby niet kon blijven.”

“Ik vind het jammer dat zoveel mensen hier boos om zijn. Dat was nooit mijn bedoeling”, zegt Barker. Ook de moeder excuseert zich. “Het spijt me als ik mensen hun avond heb verpest. Maar er zijn bepaalde manieren om ergens mee om te gaan, en dit was gewoon niet de juiste”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer